Προς νέο “μαύρο ρεκόρ” σήμερα – Εκτιμήσεις για πάνω από 4.000 κρούσματα

 Προς νέο “μαύρο ρεκόρ” σήμερα – Εκτιμήσεις για πάνω από 4.000 κρούσματα

Η κατάσταση με τον κοροναϊό στη χώρα μας εξελίσσεται σε δραματική, με τις πληροφορίες μάλιστα να κάνουν λόγο για νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις λοιμωξιολόγων, τα σημερινά κρούσματα θα φτάσουν και πολύ πιθανόν να ξεπεράσουν τις 4000, προκαλώντας συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές, την ίδια ώρα που το σύστημα υγείας βρίσκεται στο “κόκκινο”.

Η καταμέτρηση των κρουσμάτων συνεχίζεται, ενώ ήδη έχουν ξεπεράσει τις 4.000 λίγο πριν τη μία το μεσημέρι. Δεδομένα θεωρείται πάντως, ότι σήμερα θα γίνει ρεκόρ διεξαγωγής τεστ γεγονός που θα εκτοξεύσει και το συνολικό αριθμό κρουσμάτων.

Στο υπουργείο Υγείας επικρατεί αναβρασμός, ενώ και στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητούν εναγωνίως τρόπο για να ανακόψουν την ξέφρενη πορεία της πανδημίας και παράλληλα να βρουν τρόπο για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση «ασφυξίας» που επικρατεί στο Σύστημα Υγείας.

Οι εκτιμήσεις αυτές έρχονται λίγα 24ωρα πριν η Επιτροπή προχωρήσει στην εισήγησή της σχετικά με το επόμενο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Το άνοιγμα των σχολείων, και συγκεκριμένα των λυκείων θα βρεθεί στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων οι οποίοι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν καταλήξει στην εισήγησή τους προς την κυβέρνηση.

Σχετικά Άρθρα