“Βιολογικό όπλο του ΣΥΡΙΖΑ ο κοροναϊός”- Επίθεση της κυβέρνησης κατά Τσίπρα- “Επενδύουν στην ένταση, φιάσκο οι χειρισμοί στα νοσοκομεία”, απαντά η Κουμουνδούρου

 “Βιολογικό όπλο του ΣΥΡΙΖΑ ο κοροναϊός”- Επίθεση της κυβέρνησης κατά Τσίπρα- “Επενδύουν στην ένταση, φιάσκο οι χειρισμοί στα νοσοκομεία”, απαντά η Κουμουνδούρου

Η διοργάνωση συγκεντρώσεων ανά την Ελλάδα υπό το σύνθημα “Πονάω” εναντίον της αστυνομικής βίας προκαλεί νέο γύρο σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δόλο και ευθύνες για τη μετάδοση της πανδημίας αποδίδει στην αξιωματική αντιπολίτευση ο υπουργός Ανάπτυξης, συντηρώντας το κυβερνητικό αφήγημα ότι «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ». Την ίδια ώρα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου οι εικόνες από την διοργάνωση καρναβαλικής εκδήλωσης στην Ξάνθη με συνωστισμό εκατοντάδων ατόμων με την ανοχή της αστυνομίας και των τοπικών αρχών.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, στο STATUS FM 107.7 της Θεσσαλονίκης, χθες Παρασκευή, ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τον κορονοϊό ως «βιολογικό όπλο» και πως πραγματοποιεί διαδηλώσεις με σκοπό να αυξηθούν τα κρούσματα του κορονοϊού, ώστε να παραμείνει η χώρα σε καραντίνα, να αυξηθεί η δυσαρέσκεια των πολιτών και μετά να μπορεί να κατηγορεί την κυβέρνηση για αποτυχία στα μέτρα διαχείρισης της πανδημίας.

«Εδώ, είμαστε φυλακισμένοι σε έναν ανήθικο εκβιασμό της Αριστεράς. Ξέρουν ότι δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε διότι αυτό θα επιβαρύνει το ιό. Ξέρουν ότι η έκρηξη των κρουσμάτων θα φέρει περαιτέρω καραντίνα, κι άρα περαιτέρω δυσαρέσκεια στα μαγαζιά, περαιτέρω δυσαρέσκεια στον κόσμο που είναι σπίτι και ούτω καθεξής», είπε και πρόσθεσε:

«Το κάνουν επί σκοπώ για να διαδώσουν τον ιό, το κάνουν με δόλο. Για να διαδώσουν τον ιό. Για να κρατήσουν την Ελλάδα δεμένη στην καραντίνα. Και μετά να βγαίνουν και να κατηγορούν την κυβέρνηση για την καραντίνα. Αυτό το εξήγησα πολύ ωραία για όσους δεν το είχαν καταλάβει, γιατί κάποιοι καλόπιστοι μπορεί να μην μπορούσαν να πιστέψουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εκβιάζει την Ελλάδα με ένα βιολογικό όπλο όπως είναι ο ιός, και το είπε ο κ. Κυρίτσης».

Στη συνέχεια, εκτίμησε πάντως ότι «ο ελληνικός λαός κρίνει τι θα πει ΣΥΡΙΖΑ και Αριστερά στην Ελλάδα, ο οποίος για να επιβάλει την μειοψηφική του στην κοινωνία άποψη, εκβιάζει τον ελληνικό λαό και τον καταστρέφει με σκόπιμη διάδοση κορονοϊού».

Αφορμή για τη δήλωσή του ήταν οι κινητοποιήσεις των πολιτών κατά της αστυνομικής βίας, πράγμα που προφανώς έχει ενοχλήσει το κυβερνών κόμμα που επιμένει να αποδίδει την οργή των πολιτών για τα ακραία περιστατικά βίας από όργανα της τάξης σε «σχέδιο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σήμερα, στο ίδιο κλίμα ήταν και η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι καλεί τους πολίτες «σε αγώνα ενάντια στο σύνολο της κοινωνίας, προσβάλλοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που τηρεί τα μέτρα» και ότι «κρύβεται πίσω από χούλιγκαν και μπαχαλάκηδες». Ανάλογες ήταν και οι θέσεις του πρωθυπουργού χθες στη Βουλή, όταν κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρας ότι θέλει «να ψαρέψει στα θολά νερά της πανδημίας για να δημιουργήσετε πλατείες με νεοαγανακτισμένους».

«Την ώρα που η κοινωνία δίνει σκληρή μάχη με την πανδημία και οι υγειονομικοί παλεύουν στα νοσοκομεία να σώσουν ζωες, σύσσωμος ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη του και τους επικοινωνιακούς του βραχίωνες καλεί τον κόσμο σε 31 πορείες σήμερα και αύριο σε όλη την Ελλάδα», αναφέρει το κυβερνών κόμμα.

«Αδιαφορώντας για τη διασπορά του ιού και για τις ολέθριες υγειονομικές συνέπειες καλούν σε αντικυβερνητικό αγώνα. Αυτό που κάνουν στην πραγματικότητα είναι να καλούν σε αγώνα ενάντια στο σύνολο της κοινωνίας, προσβάλλοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που τηρεί τα μέτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύβεται πλέον, ούτε πίσω από χούλιγκαν, ούτε πίσω από μπαχαλάκηδες. Είναι ο ίδιος που καλεί. Η προσωπική ευθύνη του κ.Τσίπρα είναι τεράστια», καταλήγει.

ΠΟΝΑΩ! Συγκεντρώσεις κατά του κρατικού αυταρχισμού και της καταστολής στις  πλατείες των γειτονιών μας | 13-14 Μαρτίου

Σκουρλέτης: “Πληρώνουμε λάθος επιλογές και την απραξία της κυβέρνησης”

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει» επισημαίνει ο βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, ως προς τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Realnews» και στον δημοσιογράφο Φοίβο Κλαυδιανό. «Η κυβέρνηση δεν στήριξε το ΕΣΥ, γιατί δεν πίστεψε σε αυτή την αναγκαιότητα» σημειώνει, για να προσθέσει ότι «δυστυχώς, πληρώνουμε τις λάθος επιλογές και την απραξία λήψης μέτρων στον τουρισμό, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και στα σχολεία». Αναφερόμενος στα ζητήματα της αστυνομικής αυθαιρεσίας και στα τελευταία γεγονότα, ο Πάνος Σκουρλέτης τονίζει ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα φαινόμενα ακραίας καταστολής, αλλά για τα αποτελέσματα μιας «στρατηγικής της έντασης και της αυταρχικοποίησης της κοινωνίας», ενώ επισημαίνει ότι «γίνεται προσπάθεια διαμόρφωσης μιας αστυνομικής δημοκρατίας, με προσπάθεια περιορισμού των συνταγματικών ελευθεριών». Τέλος, μιλώντας για την εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης νέων οργάνων στις νομαρχιακές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε «μια κορυφαία πολιτική διαδικασία», στην οποία συμμετείχαν για πρώτη φορά δεκάδες χιλιάδες νέα μέλη, ενώ «ήταν και η πρώτη πολιτική συζήτηση από τον Ιούλιο του 2019 σε όλη την Ελλάδα, με μια τόσο μεγάλη θεματολογία».

Ξανθός: Φιάσκο η επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα

Με χθεσινό (12/3/2021) έγγραφο του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας μετακινεί ειδικευόμενους γιατρούς από νοσοκομεία αιχμής (Ιπποκράτειο, Λαϊκό) στην ιδιωτική κλινική «Λητώ» η οποία υποτίθεται ότι από την Πέμπτη 11/3 δέχεται περιστατικά covid για να αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ. Όταν έγινε στον Υπουργό Υγείας η ερώτηση για το αν μπορεί μια ιδιωτική κλινική που δεν έχει παθολογικά ή πνευμονολογικά τμήματα και εμπειρία στις λοιμώξεις (όπως το «Λητώ») να νοσηλεύσει αξιόπιστα ασθενείς με covid, η απάντηση ήταν αυτό θα γίνει από ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό του Ομίλου στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη κλινική. Δεν πέρασαν ούτε δύο μέρες για να αποκαλυφθεί η κοροϊδία. Αντί να μεριμνήσει ο ιδιοκτήτης για την επάρκεια γιατρών και την ποιοτική φροντίδα των ασθενών που υποδέχεται η κλινική του, με διπλάσιο νοσήλειο μάλιστα, σπεύδει το Υπουργείο Υγείας να αποδυναμώσει τα δημόσια νοσοκομεία για να του εξασφαλίσει δωρεάν γιατρούς. Ο ορισμός της «μεροληψίας» υπέρ του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα υγείας. Την ώρα που η δημόσια περίθαλψη και το προσωπικό της έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις αντοχές τους.

Όπως και στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης πριν λίγους μήνες, έτσι και τώρα η «συνεργασία» του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα εξελίσσεται σε φιάσκο. Αυτό δεν είναι ουσιαστική συμβολή στη μάχη κατά της πανδημίας, αλλά εκ τους ασφαλούς κερδοσκοπία με πολιτικές πλάτες.

Ως εδώ λοιπόν με την ανεύθυνη, ιδιοτελή και τραγικά κατώτερη των περιστάσεων διαχείριση της κρίσης. Τώρα, πριν καταρρεύσει ολοσχερώς το ΕΣΥ στο Λεκανοπέδιο, απαιτείται σχέδιο έκτακτης ανάγκης και επιστράτευση όλων των διαθέσιμων υγειονομικών δυνάμεων της χώρας (Δημόσιου-Ιδιωτικού τομέα και Ενόπλων Δυνάμεων) στη μάχη κατά της πανδημίας. Τώρα επίταξη του «Ερρίκος Ντυνάν» και πλήρης αξιοποίηση ενός στρατιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας αποκλειστικά για περιστατικά covid. Μόνο έτσι μπορεί θα αποφύγουμε να εξελιχθεί το 3ο επιδημικό κύμα σε μια νέα υγειονομική τραγωδία, αυτή τη φορά στην Αττική.

Τζανακόπουλος: “Ο κ. Μητσοτάκης επενδύει στην ένταση”

«Η στρατηγική της έντασης αποτελεί στρατηγική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να συσπειρώσει ένα ακραίο εκλογικό ακροατήριο», τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9.

Αναφερθείς στη συζήτηση που έγινε την Παρασκευή στη Βουλή, σημείωσε πως «παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε τον κ. Μητσοτάκη προ των ευθυνών του για τα δεκάδες περιστατικά αστυνομικής βίας που έχουν σημειωθεί στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, όπως ήταν η εισβολή στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ ή ο ξυλοδαρμός του Βασίλη Μάγγου, του νεαρού που έφυγε τελικά από τη ζωή, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αμετανόητος και βαθύτατα κυνικός».

«Αυτό ήταν ξεκάθαρο, ειδικά τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε συγγνώμη ειρωνευόμενος και γελώντας. Το ύφος με το οποίο δήθεν ζητούσε συγγνώμη, φανέρωνε ότι δεν εννοούσε τίποτα από αυτή τη συγγνώμη», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκείνος που πυροδοτεί την ένταση και επενδύει στην αστυνομική βία», τόνισε, «όχι μόνο γιατί επιδιώκει να βγει από το πολιτικό του αδιέξοδο, αλλά και γιατί ιδεολογικά ακολουθεί αυτή τη στρατηγική». «Υπό την ηγεσία του, η Νέα Δημοκρατία έχει μετατραπεί πλέον σε ένα νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό υβρίδιο», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα