Η Κύπρος θα πάρει εμβόλια από το Ισραήλ

 Η Κύπρος θα πάρει εμβόλια από το Ισραήλ

Η Κύπρος συγκαταλέγεται στον κατάλογο των συνολικά 19 χωρών, στις οποίες το Ισραήλ θα αποστείλει εμβόλια κατά του κορωνοϊού που έχει αγοράσει από την εταιρεία Moderna, σύμφωνα με τον ερευνητή στο Ινστιτούτο Μπεν Γκουριόν, Γαβριηλ Χαρίτου.

Επικαλούμενος ασφαλείς πηγές ο ερευνητής, αναφερει οτι η απόφαση αυτή, που φέρεται να έχει ληφθεί αποκλειστικά από τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Νετανιάχου, έχει δημιουργήσει αντιδράσεις, τόσο εκ μέρους του επικεφαλής της ενδοκυβερνητικής αντιπολίτευσης (και νυν Υπουργού Άμυνας) Μπένι Γκαντς, όσο και του Υπουργού Εξωτερικών, Γκάμπι Ασκενάζι, ο οποίος είναι κομματικός εταίρος του Γκαντς.

Αντίστοιχες αντιδράσεις εκφράζονται από ισραηλινές ανθρωπιστικές οργανώσεις, που προτείνουν ότι προέχει η παροχή εμβολίων στον παλαιστινιακό πληθυσμό της Δυτικής Όχθης και στην Γάζα.

Η αστυνομία στο σπίτι του Τράγκα – Ένταλμα σύλληψης

Παρ’ όλα αυτά, 5.000 εμβόλια της Moderna βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν προς την Ονδούρα, ως δωρεά της κυβέρνησης Νετανιάχου προς την χώρα αυτή.

Πάντως σε επισήμανση δημοσιογράφου, κατά τη συνέντευξη Τύπου  ότι ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι η χώρα του προτίθεται να αποστείλει ποσότητες εμβολίων σε φίλες χώρες, και ερωτηθείς εάν η Κύπρος περιλαμβάνεται σε αυτές, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου,  απάντησε ότι δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση μέχρι στιγμής.

Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά Άρθρα