Βιλαχοάνα σε Μέσι: Ξεκαθάρισε αν θέλεις να μείνεις στη Μπαρτσελόνα

 Βιλαχοάνα σε Μέσι: Ξεκαθάρισε αν θέλεις να μείνεις στη Μπαρτσελόνα

Ο υποψήφιος της προεδρίας της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Βιλαχοάνα πιστεύει ότι ο Λιονέλ Μέσι πρέπει να ξεκαθαρίσει το εάν θέλει να παραμείνει στο Camp Nou ή όχι. Το συμβόλαιο του Αργεντινού λήγει στις 30 Ιουνίου και, από την 1η Ιανουαρίου, θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με άλλους συλλόγους.

“Πρέπει να αναρωτηθεί αν θέλει να παίξει στο καλύτερο κλαμπ του κόσμου ή όχι”, δήλωσε η Βιλαχοάνα σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο.

“Οι παίκτες, φτάνουν σε ένα σημείο στην καριέρα τους όπου αλλάζει ο ρόλος τους. Όταν μεγαλώνεις, πρέπει να κάνεις τη διαφορά στα μεγάλα παιχνίδια. Υπάρχουν πολλοί ρόλοι. Πρέπει να ενσωματώνουν τους νέους παίκτες που έρχονται στην ομάδα. Πρέπει να είναι αρχηγός και ηγέτης του συλλόγου. 

Σε αθλητικό επίπεδο, το κίνητρο είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά σε είσαι ο καπετάνιος του πλοίου. Το κίνητρο έρχεται να παίξει καθοριστικό ρόλο όταν έρχονται τα δύσκολα. Βλέπουμε τώρα ότι όταν δέχονται ένα γκολ, δεν επιστρέφουν πιο δυνατά και αυτό είναι ένα σύμπτωμα έλλειψης κινήτρων. Δεν βοηθά ούτε το ότι δεν υπάρχουν οπαδοί, γιατί δίνουν ενέργεια”. 

“Γι ‘αυτό πρέπει να τον ρωτήσουμε αν θέλει να παίξει για το καλύτερο κλαμπ στον κόσμο. Δεν πρόκειται μόνο για το εάν θα τον πείσουμε – πρέπει να το κάνει μόνος του. Αυτή η επιθυμία προέρχεται από τον παίκτη. Ο πρώτος που πρέπει να μιλήσει είναι αυτός”. 

Υπήρξαν πολλές αμφιβολίες σχετικά με την ποιότητα σε αυτήν την τρέχουσα σεζόν, στην ομάδα της Βαρκελώνης, αλλά ο Βιλαχοάνα έχει πίστη στους παίκτες, δηλώνοντας μάλιστα ότι υπάρχει η ευκαιρία για τη Μπαρτσελόνα να αγωνιστεί για πολλούς τίτλους αυτή τη σεζόν. 

  • “Υπάρχουν μερικοί πολύ καλοί παίκτες σε αυτήν την ομάδα και περισσότεροι θα έρθουν σύντομα. Θα αγωνιστούν μέχρι το τέλος σε όλους τους διαγωνισμούς. Είμαι ήρεμος για όλα αυτά. Ο προπονητής είναι νέος και με όρεξη αλλά όλοι χρειάζονται χρόνο” δήλωσε ο Βιλαχοάνα. 

“Ο Ρόναλντ Κοuμάν άσκησε έντονη κριτική μετά από μερικά ενοχλητικά αποτελέσματα για τη Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα, η οποία ακολουθήθηκε από ήττα 3-0 από τη Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ο Βιλαχοάνα δεν σκέφτεται να χωρίσει τους δρόμους με τον Ολλανδό. 

  • “Δεν πρέπει να μιλάμε για αλλους προπονητές στα μισά της σεζόν”, είπε. “Στο τέλος του έτους θα πρέπει να κάνουμε συζητήσεις. Η ομάδα θα αναπτυχθεί όταν αρχίσει να κερδίζει περισσότερη αυτοπεποίθηση. “Ο Κούμαν εμπιστεύεται το σύστημά του και πρέπει κι εμείς να το εμπιστευτούμε.”

“Η Μπαρτσελόνα είναι μία ομάδα που δεν έχει συνηθίσει να είναι σε αυτή τη θέση. Έχει μάθει να αγωνίζεται διαρκώς για τίτλους και δεν ξέρει πως να διαχειρίζεται βαριές ήττες. Οι παίκτες δείχνουν να μην έχουν κίνητρο και αυτό χρειάζεται να αλλάξει εάν θέλουν να θεωρούνται και πάλι ότι είναι στο κορυφαίο επίπεδο. Αυτό όμως πρέπει να γίνει και μέσα από τη νέα διοίκηση, όποια κι αν είναι αυτή” τόνισε στο libre.gr η έγκριτη ισπανός δημοσιογράφος της Marca, Κάρμεν Τόρες η οποία στη συνέχεια δήλωσε: 

“Το ποιος θα αναλάβει τη διοίκηση δεν το γνωρίζουμε επίσημα ακόμα αν και ξέρουμε πάνω κάτω ποιοι είναι τα φαβορί. Ωστόσο οι προτεραιότητες της ομάδας αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρες ανεξαρτήτως διοίκησης και δεν θα πρέπει να είναι άλλες από τον Μέσι και την ενίσχυση του ρόστερ. Υπάρχουν παίκτες που πληρώνονται αδρά και δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα και αυτό πρέπει να αλλάξει. Δεν γνωρίζω το πώς αλλά πρέπει να αλλάξει”. 

“Ο Κούμαν προσπαθεί να βάλει σε μία τάξη τα αποδυτήρια όμως αυτό δεν είναι εύκολο. Όλοι γνωρίζουν πως υπάρχουν κλίκες στην ομάδα και πως ο Μέσσι κάνει κουμάντο και αυτό είναι αναμενόμενο. Όμως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι ήταν και παρ’ όλα αυτά η ομάδα έπαιζε εξαιρετικά. Οπότε μάλλον κάτι άλλο φταίει το οποίο εμείς οι έξω δεν το γνωρίζουμε ακόμα”. 

Νίκος Βόπης

Σχετικά Άρθρα