Αλ. Τσίπρας σε διαδικτυακή εκδήλωση για τη 17 Νοέμβρη: “Το Πολυτεχνείο ενοχλούσε πάντοτε τη Δεξιά”

 Αλ. Τσίπρας σε διαδικτυακή εκδήλωση για τη 17 Νοέμβρη: “Το Πολυτεχνείο ενοχλούσε πάντοτε τη Δεξιά”

«Το Πολυτεχνείο δεν ήταν ποτέ μία εθνική εορτή και για αυτό ενοχλεί» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση μνήμης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
Εξαιρετικά ακραίο μέτρο που δεν έχει αποφασιστεί ποτέ στη μεταπολίτευση χαρακτήρισε την απαγόρευση των συναθροίσεων ενόψει Πολυτεχνείου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

«Το Πολυτεχνείο δεν ήταν ποτέ μία εθνική εορτή και για αυτό ενοχλεί. Ενοχλούσε πάντοτε τη δεξιά και την ενοχλούσε γιατί το Πολυτεχνείο ήταν κατά πολλούς ήταν το στοιχείο που προσέδωσε στην περίοδο της μεταπολίτευσης την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στη διαδικτυακή εκδήλωση μνήμης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το Πολυτεχνείο με τίτλο -Ένας διαρκής αγώνας για τη Δημοκρατία.

«Η αντίσταση της νεολαίας και της πρωτοπορίας του κινήματος και των δυνάμεων της αριστεράς στην ξενοκίνητη επτάχρονη δικτατορία. Αυτό που ενοχλούσε όσο περνούσε ο καιρός ήταν η προβολή της εξέγερσης στο σήμερα. Η αμφισβήτηση της δεξιάς για το Πολυτεχνείο αφορούσε και τις μεγάλες κατακτήσεις της μεταπολίτευσης και κυρίως την προβολή στους αγώνες του σήμερα. Ήταν πάντοτε αμφισβήτηση στους αγώνες του σήμερα» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Ο αυταρχισμός της δεξιάς στην Ελλάδα είχε πάντοτε στόχο τη νεολαία. Η νεολαία ήταν και παραμένει αυτή που συνιστά την απειλή. Αυτοί που συνιστούν απειλή για τα ιερά και τα όσια της πατρίδας, είναι αυτοί που αμφισβητούν, σκέφτονται, αντιστέκονται. Πάντα έτσι ήταν. Οι μεγάλοι αγώνες του 114, τους αντιδικτατορικούς αγώνες, οι μεγάλοι αγώνες της μεταπολίτευσης που έφεραν τις σημαντικές κατακτήσεις στην παιδεία και την εργασία. Το δικό μας μαθητικό κίνημα του 90-91, οι αγώνες ενάντια στο νόμο Αρσένη (97) και το κίνημα υπεράσπισης του άρθρου 16 (06-07), ο Δεκέμβρης του 2008».

Σχετικά Άρθρα