Ασύλληπτη έκρηξη στη Βηρυτό, ακούστηκε μέχρι την Κύπρο – Τουλάχιστον 30 νεκροί, 3.000 τραυματίες – Εκτοξεύθηκαν αυτοκίνητα σε ακτίνα 10 χλμ! (vids)

 Ασύλληπτη έκρηξη στη Βηρυτό, ακούστηκε μέχρι την Κύπρο – Τουλάχιστον 30 νεκροί, 3.000 τραυματίες – Εκτοξεύθηκαν αυτοκίνητα σε ακτίνα 10 χλμ! (vids)

Τουλάχιστον 30 είναι οι νεκροί από την απίστευτη έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και τις υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας του Λιβάνου.

Ισοπεδώθηκε η Βηρυτός από την έκρηξη – Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα

Ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε λίγα λεπτά νωρίτερα ότι οι τραυματίες στην πόλη ξεπερνούν τους 2.200 και είναι δεδομένο ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. Το υπουργείο Υγείας κάνει λόγο για 3.000 τραυματίες!

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya έκανε λόγο για έξι νεκρούς. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ελικόπτερα που βοηθούν στην κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε μετά την έκρηξη, η οποία σύμφωνα με Κύπριους πολίτες στα social media, ακούστηκε μέχρι τη Μεγαλόνησο.

Έκρηξη στη Βηρυτό: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι στα ερείπια – Ζημιές στη μισή πόλη

Ο κυβερνήτης της Βηρυτού χαρακτήρισε την έκρηξη «εθνική καταστροφή, παρόμοια με τη Χιροσίμα». Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο NNA του Λιβάνου, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε μια αποθήκη πυροτεχνημάτων, κοντά στην οποία βρισκόταν μια άλλη όπου φυλάσσονταν φιάλες υγραερίου.

Φλέγεται πλοίο που βρισκόταν στο λιμάνι της Βηρυτού

Η Ρωσία ανακοίνωσε εξάλλου ότι το κτίριο της πρεσβείας της στη λιβανική πρωτεύουσα υπέστη ζημιές, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς από το προσωπικό.

Λίγο νωρίτερα, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ακούστηκαν δύο εκρήξεις και πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου υψώνεται ένα πυκνό νέφος καπνού. Οι βιτρίνες πολλών καταστημάτων και τα τζάμια κατοικιών έσπασαν.

Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει «πολύ μεγάλος αριθμός τραυματιών» και εκτεταμένες υλικές ζημιές, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι LBC TV.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν εικόνες από ανθρώπους εγκλωβισμένους κάτω από συντρίμμια. Κάποιοι ήταν καλυμμένοι με αίμα.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί τι προκάλεσε τις εκρήξεις.

«Τα κτίρια τρέμουν», έγραψε στο Twitter ένας κάτοικος της πόλης, προσθέτοντας ότι «έσπασαν όλα τα τζάμια» του διαμερίσματός του.

Όπως φαίνεται στα βίντεο που αναρτώνται στα social media, οι καπνοί έγιναν ορατοί από μεγάλη απόσταση ενώ ταρακουνήθηκε ολόκληρη η πόλη.

https://twitter.com/SVNewsAlerts/status/1290674216623366144

Η έκρηξη συντάραξε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, θρυμματίζοντας παράθυρα και πόρτες και τραυματίζοντας ανθρώπους, ενώ αυτοκίνητα εκτοξεύτηκαν σε ακτίνα 10χλμ., ενώ έγινε αισθητή σε μεγάλο μέρος της πόλης. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το sigmalive ακούστηκε μέχρι και την Κύπρο και προκάλεσε αναστάτωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα