Μετακλητοί: Ρεκόρ δεκαετίας με 2.774 σε ένα χρόνο κυβέρνησης ΝΔ – Πάνω από 244 εκατ. το κόστος

 Μετακλητοί: Ρεκόρ δεκαετίας με 2.774 σε ένα χρόνο κυβέρνησης ΝΔ – Πάνω από 244 εκατ. το κόστος

Για «γαλάζιο ρεκόρ δεκαετίας» με 2.774 μετακλητούς τον Απρίλιο κάνει λόγο στο σημερινό πρωτοσέλιδό της η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στα επιμέρους στοιχεία του ρεπορτάζ, η ΝΔ… κατάφερε να προσλάβει περισσότερους μετακλητούς από ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ σε 4,5 χρόνια και ενώ οι μετακλητοί της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν σταθερά ψηλά στη «γαλάζια», αντιπολιτευτική τότε, ατζέντα.

Μεγάλη είναι και η δημοσιονομική επιβάρυνση, στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο Δημήτρης Τερζής: Σύμφωνα με τις επίσημες εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου, η προϋπολογισθείσα δαπάνη για τη μισθοδοσία ενός απλού μετακλητού υπαλλήλου ανέρχεται ετησίως σε 22.000 ευρώ. Ως εκ τούτου η ετήσια δαπάνη αγγίζει τα 61 εκατ. ενώ η δαπάνη στην τετραετία ξεπερνά τα 244 εκατ. ευρώ. Δαπάνη που στην πραγματικότητα είναι μεγαλύτερη, γιατί δεν συνυπολογίζονται επιδόματα ειδικών θέσεων, υπερωρίες κ.ο.κ.

«Παράθυρο» για προσλήψεις προσφέρουν και οι ΟΤΑ: με βάση τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι θέσεις που πρόσφατα συστήθηκαν, υπερβαίνουν τις 2.000.

Συμπέρασμα της «Εφημερίδας των Συντακτών»: Προσλήψεις για λίγους στη δημόσια διοίκηση…

Ν. Παπ.

Σχετικά Άρθρα