“Βράζει” η πανδημία στα βόρεια- Συναγερμός για τα εισαγόμενα κρούσματα από τα Βαλκάνια

 “Βράζει” η πανδημία στα βόρεια- Συναγερμός για τα εισαγόμενα κρούσματα από τα Βαλκάνια

Συναγερμός έχει σημάνει στους κύκλους των ειδικών για τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας. Οι αρχές, όπως αναφέρει το newspost.gr, ανησυχούν τόσο για τα εισαγόμενα κρούσματα και τους χιλιάδες τουρίστες που καταφθάνουν από τον Προμαχώνα, όσο και για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στα πανηγύρια.

Ελέγχους ακόμη και τα μεσάνυχτα κάνουν τα ειδικά συνεργεία του ΕΟΔΥ σε όσους τουρίστες μπαίνουν στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα. Οι υγειονομικές Αρχές της χώρας βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα, παρακολουθώντας συνεχώς τις αλλαγές που υπάρχουν στα επιδημιολογικά δεδομένα από την αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων του κορονοϊού. «Δεν μας επέλεξαν για το τεστ», ανέφερε χαρακτηριστικά Σέρβος τουρίστας που παραθερίζει στη Χαλκιδική.

Από την 1η Ιουλίου έως και την Δευτέρα, 6 Ιουλίου, προτού δηλαδή συμπληρωθεί μία εβδομάδα έχουν καταγραφεί 87 εισαγόμενα κρούσματα σε σύνολο 133 κρουσμάτων.

Την Τρίτη ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 27 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Από αυτά τα 14 καταγράφηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, τα τρία είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν για έλεγχο σε εργαστήριο. Από τα κρούσματα στην επικράτεια, τα τρία προέρχονται από την Ξάνθη, τα τέσσερα από την Αττική, ενώ από ένα κρούσμα καταγράφηκε σε Λάρισα, Καστοριά και Καρδίτσα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3589, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες. 868 (24.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1941 (54.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δέκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 121 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε ένα ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. Τελευταίο θύμα του κορωνοϊού μια 83χρονη που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Σωτηρία και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Αξίζει να σημειωθεί, πως είναι το πρώτο θύμα εδώ και μέρες, αφού ο τελευταίος θάνατος καταγράφηκε στις 30 Ιουνίου. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έκθεση: Η εξέλιξη του κοροναϊού στην Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα