Ακρίτα για Παυλόπουλο: Είτε του αρέσει είτε όχι ΠτΔ έχουμε πλέον

 Ακρίτα για Παυλόπουλο: Είτε του αρέσει είτε όχι ΠτΔ έχουμε πλέον

Σε ανάρτησή της στο Facebook η Έλενα Ακρίτα καυτηριάζει την κίνηση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τους Προέδρους Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα και Πορτογαλίας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, τους ευχήθηκε για την εορτή του Πάσχα, ενώ τους εξέφρασε, εκ νέου, την αμέριστη συμπαράστασή του για την μεγάλη δοκιμασία των Λαών τους λόγω της πανδημίας. Επίσης τους είπε όπως αναφέρεται πως, «ως συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος πολίτης, θα συνεχίσει μαζί τους, και μετά την λήξη της θητείας του, τον αγώνα για τον κοινό στόχο που έχουν εδώ και χρόνια θέσει, ήτοι τον στόχο της ολοκλήρωσης του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος υπό όρους που ανταποκρίνονται πλήρως στα βασικά προτάγματα της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, ιδίως δε στο θεμελιώδες πρόταγμα της υπεράσπισης του Ανθρώπου και του Κοινωνικού Κράτους».

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

«Εντάξει τού έπεσε βαριά η αντικατάσταση του, αλλά είτε του αρέσει είτε όχι, ΠτΔ έχουμε πλέον. Mε ποια ιδιότητα ο τέως ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος παίρνει πρωτοβουλίες και τηλεφωνεί στους προέδρους άλλων χωρών; Ως τί; Τώρα πια είναι ένας απλός πολίτης όπως όλοι μας. Αν είναι κολλητός με τους ανθρώπους και τους πήρε να μάθει τα νέα τους καμία αντίρρηση. Ιδιωτικά ας κάνει ό,τι θέλει, αλλά γιατί δημοσιοποιεί το γεγονός; Ποιος πρόεδρος το έκανε πριν από αυτόν στην ιστορία του θεσμού; Ας αφήσει λοιπόν τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και ας κάτσει να ‘απολαύσει’ τον κορονοιο σπίτι του, όπως κάνουμε όλοι. Γιατί έχουν γνώση οι φύλακες. Και γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ chef και chef d’orchestre.»

Σχετικά Άρθρα