Στο Βερολίνο την Παρασκευή το Αρμάνι – Ολυμπιακός

 Στο Βερολίνο την Παρασκευή το Αρμάνι – Ολυμπιακός

Η Euroleague ενημέρωσε πως το παιχνίδι θα μεταφερθεί την Παρασκευή (13/03) στο Βερολίνο, με ώρα έναρξης στις 21:45.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Παρασκευή (13/03, 19:45), ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία.

Όσον αφορά στον αγώνα του Ολυμπιακού, η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας άναψε «κόκκινο» για το ταξίδι των «ερυθρόλευκων» στο Μιλάνο και η σχετική γνωμάτευση εστάλη στην Euroleague, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ιταλία. Ακολούθησε και επιστολή παικτών σε Euroleague για να αλλάξει η έδρα της αναμέτρησης. Σε πίεση η διοργανώτρια αρχή, ορίζει σε άλλο γήπεδο το παιχνίδι.

Είχε προηγηθεί η απίστευτη απάντηση της Euroleague στον Ολυμπιακό και στο αίτημα των «ερυθρόλευκων» να αναβληθεί το ματς ή να γίνει αλλαγή έδρας, με τη διοργανώτρια αρχή να αναφέρει ότι «το παιχνίδι θα γίνει κανονικά», ενώ είπε στους Πειραιώτες: «Πηγαίνετε στο Μιλάνο από άλλη χώρα…».

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός επανήλθε το βράδυ της Τρίτης (10/03) και καλούσε την Euroleague να αναθεωρήσει την απόφασή της για τον προσεχή αγώνα με την Αρμάνι, στο Μιλάνο.

Η διοργανώτρια αρχή επέμεινε να διεξαχθεί ο αγώνας των «ερυθρόλευκων» στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, παρότι μόλις η ιταλική κυβέρνηση χαρακτήρισε ολόκληρη τη χώρα «κόκκινη ζώνη» και παρά την απαγόρευση όλων των πτήσεων προς τη βόρεια Ιταλία, που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση. Με την Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας να αποφασίσει τη ματαίωση όλων των αγώνων μέχρι τις 3 Απριλίου. Υπάρχει, πάντως, εξαίρεση στην Ιταλία για διεξαγωγή των διεθνών αγώνων (χωρίς κόσμο).

Θέση για το θέμα πήρε και ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέροντας πως η κυβέρνηση είναι στο πλευρό του Ολυμπιακού, ενώ έστειλε μήνυμα στην Euroleage, αναφέροντας: «Να πρυτανεύσει η λογική».

Σχετικά Άρθρα