Απαγορευτικό: Δεμένα έως τις 20:00 τα πλοία από τον Πειραιά 

 Απαγορευτικό: Δεμένα έως τις 20:00 τα πλοία από τον Πειραιά 

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, με τα πλοία να παραμένουν δεμένα έως τις 20:00, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που επικρατούν σε αρκετές θαλάσσιες περιοχές και κατά τόπους φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, η κατάσταση θα εξεταστεί εκ νέου αργότερα το απόγευμα, ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Τότε αναμένεται να ληφθεί απόφαση για το αν θα πραγματοποιηθούν τελικά τα βραδινά δρομολόγια προς την Κρήτη.

Παράλληλα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν πραγματοποιούνται αναχωρήσεις και από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, όπου τα πλοία εξακολουθούν να παραμένουν δεμένα.

Οι ταξιδιώτες που έχουν προγραμματίσει να μετακινηθούν ακτοπλοϊκώς καλούνται να επικοινωνούν πριν από την αναχώρησή τους με τα λιμεναρχεία ή τα τουριστικά πρακτορεία. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις και για ενδεχόμενες ακυρώσεις, καθυστερήσεις ή αλλαγές στα προγραμματισμένα δρομολόγια.

Σχετικά Άρθρα