Τσίπρας: “Ή εμείς ή κανείς, μόνο η ΕΛ.Α.Σ μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη”

 Τσίπρας: “Ή εμείς ή κανείς, μόνο η ΕΛ.Α.Σ μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη”
💡 AI Summary by Libre

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και επανέλαβε ότι το πρόγραμμα του είναι κοστολογημένο και ρεαλιστικό.

Τόνισε ότι οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης είναι υπερβολικές και ότι τα καρτέλ ελέγχουν την αγορά, δημιουργώντας κοινωνικές ανισότητες και εντάσεις.

Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε πολιτική αλλαγή και υπογράμμισε ότι ο στόχος είναι η ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την εναλλαγή στην εξουσία.

Επιπλέον, κάλεσε το 1% των πιο πλούσιων οικογενειών να συμβάλλει περισσότερο στη χώρα για τη χρηματοδότηση δημόσιων υποδομών και την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων.

Ως σαφή εκλογικό στόχο της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης την πολιτική αλλαγή και την απομάκρυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. «Οι δεύτερες εκλογές θα μοιάζουν λίγο με τον Ιούνιο του 2012 ή θα μοιάζουν λίγο με τις εκλογές τις δημοτικές που στο δεύτερο γύρο δίνεται η απάντηση στο ποιος θέλουμε να κυβερνήσει. Οι δεύτερες εκλογές θα δώσουν τη λύση», τόνισε ο επικεφαλής της ΕΛΑΣ.

«Ο εκλογικός μας στόχος είναι η πολιτική αλλαγή και η αλλαγή πολιτικής. Ο στόχος μας είναι να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, γιατί πιστεύουμε ότι ασκεί μια πολιτική που δεν είναι προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Και ο στόχος ο προσωπικός είναι να είμαι χρήσιμος στην παράταξη και στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ή θα έχουμε συνέχεια αυτής της πολιτικής ή αν υπάρξει αλλαγή πολιτικής και πολιτική αλλαγή, θα έρθει με αυτόν που είναι ικανός να την φέρει. Και ικανός να την φέρει, και δημοσκοπικά και σε επίπεδο εμπειρίας, είναι η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη. Ή εμείς ή κανείς», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Η ζωή φέρνει διλήμματα: υπάρχει σήμερα κανείς που μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη; Αν υπάρχει κάποιος, είναι αυτός που είναι πιο κοντά του. Αν υπάρχει κάποιος είναι αυτός που έχει εμπειρία διακυβέρνησης. Αυτός που μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα, που έχει ρεαλιστικό και εναλλακτικό σχέδιο. Ωραία είναι η ψήφος της διαμαρτυρίας, αλλά στο τέλος της ημέρας θα μπουν τα διλήμματα, και θα είναι σκληρά όπως πάντα», υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ:


“Τελικά τίναξα τη μπάνκα στον αέρα… ; “

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης επέμεινε ότι το πρόγραμμα που παρουσίασε στη ΔΕΘ είναι κοστολογημένο, ενώ έθεσε στο επίκεντρο το ζήτημα των τιμών στην ενέργεια και ειδικότερα στα καύσιμα. Όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση γνώριζε εδώ και καιρό ότι οι διεθνείς εξελίξεις θα προκαλούσαν νέες πιέσεις στις τιμές, χωρίς ωστόσο να έχει προετοιμαστεί επαρκώς.

Και, επαναλαμβάνοντας τα τέσσερα εργαλεία που πρότεινε με τη δήλωσή του την Τρίτη (χθες), πρότεινε στην κυβέρνηση να κάνει χρήση ενός έστω, εργαλείου ή συνδυασμό αυτών.


«Είναι δυνατόν να περιμένουμε να φτάσει το πρόβλημα για να βρούμε λύσεις;», διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Όπως σημείωσε, η εξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο δημιουργεί τον κίνδυνο νέων επιβαρύνσεων για τα νοικοκυριά τον χειμώνα.

Ο ίδιος επέκρινε την κυβέρνηση επειδή, όπως είπε, δεν έχει λάβει εγκαίρως μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αποθήκευση της ενέργειας, στις προμήθειες φυσικού αερίου και στις δυνατότητες που έδιναν τα δημοσιονομικά περιθώρια και το Ταμείο Ανάκαμψης. Διερωτήθηκε ακόμη αν η κυβέρνηση φρόντισε να προμηθευτεί φυσικό αέριο το καλοκαίρι, σε χαμηλότερες, συνεπώς, τιμές, ακόμη αν έχει προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα αποθήκευσης μπαταριών ηλιακής ενέργειας.


«Ο Κ. Κυρανάκης είπε ότι είναι εφικτό και μετά το υπουργείο τόνισε ότι δεν είναι εφικτό. Είναι οξυμένο πρόβλημα και όλοι το περιμέναμε. Δεν είναι μόνο το πετρέλαιο, είναι και το φυσικό αέριο. Θα έχουμε πρόβλημα το χειμώνα. Στη ΔΕΘ δεν άκουσα να πει ο πρωθυπουργός κάτι συγκεκριμένο. Μας είπε τώρα ότι δεν έχει τα εργαλεία, θα περιμένει να δει αν η ΕΕ θα του δώσει τη δυνατότητα. Υπάρχουν μια σειρά από εργαλεία. Δεν κυβερνάω εγώ. Έχει τη δυνατότητα να κάνει όποιες κινήσεις θέλει. Τα διυλιστήρια είχαν έκτακτα κέρδη, έφτασαν 2 δισ. ευρώ το εξάμηνο. Υπάρχει ένα μεγάλο περιθώριο. Ένα από τα εργαλεία είναι αυτό. Το κέρδος είναι ο στόχος, αλλά ένα εύλογο κέρδος».

«Τα καρτέλ κάνουν ότι θέλουν»

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η κριτική του για τη λειτουργία της αγοράς, με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο για εκτεταμένα φαινόμενα συγκέντρωσης ακόμη και για καρτέλ.

«Δεν υπάρχει τομέας της οικονομίας σήμερα που να μην υπάρχουν εναρμονισμένες πρακτικές», είπε, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τα σούπερ μάρκετ, τις τράπεζες και τα διυλιστήρια.

Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ υποστήριξε ότι η κατάσταση αυτή επιβαρύνει τελικά τον καταναλωτή, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κατά την οποία οι τιμές στα καύσιμα και στα βασικά αγαθά παραμένουν υψηλές.


«Δεν βγαίνει», είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της κρίσης για τον πολίτη «ο οποίος σηκώνεται το πρωί να πάει στη δουλειά του και βλέπει την αντλία στα 2,4 ευρώ».

«70 οικογένειες θα έπρεπε να αισθανθούν ότι πρέπει να συμβάλουν περισσότερο»

Στο θέμα της φορολογίας και στην κατανομή του πλούτου ο Αλέξης Τσίπρας «εξειδίκευσε» την πατριωτική εισφορά που έχει προτείνει, δηλαδή προσδιόρισε ποιο είναι εκείνο το 1% του πληθυσμού που πρέπει να φορολογηθεί το 1% του πλούτου του.

Συγκεκριμένα, μίλησε για περίπου 70 οικογένειες που, όπως είπε, συγκεντρώνουν σημαντικό μέρος του πλούτου στη χώρα. Υποστήριξε ότι οι οικονομικά ισχυρότεροι θα πρέπει να συμβάλουν περισσότερο, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν δημόσιες ανάγκες. «Οι ανισότητες διευρύνονται και δημιουργούν εντάσεις και αναταραχή. Είναι πατριωτική ανάγκη. Δεν θα φορολογούνται δύο φορές. Εφαρμόζεται σε μια σειρά από χώρες. Στη χώρα πρέπει να εφαρμοστεί το περιουσιολόγιο. Όταν εφαρμοστεί, λέμε ότι οι πιο ισχυροί πρέπει να βάλουν πλάτη», τόνισε μεταξύ άλλων.


«1% για να φτιάξουμε σχολεία, για να φτιάξουμε νοσοκομεία», είπε, εξηγώντας την πρότασή του.

Κατά τον ίδιο, ο πλούτος δεν αποτυπώνεται αποκλειστικά στο εισόδημα, αλλά και σε ακίνητα, καταθέσεις και μετοχές. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη κοινωνική ένταση και αναταραχή.

«Οι πόρτες μας δεν είναι κλειστές για κανέναν»

Όταν ρωτήθηκε για το αν οι πόρτες του κόμματος είναι κλειστές για τα παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ υποστήριξε ότι η ανανέωση δεν σημαίνει απαξίωση των παλαιότερων στελεχών. Επανέλαβε δε, ότι «οι πόρτες μας δεν είναι κλειστές για κανέναν», αλλά, πάντα, με τους ίδιους όρους.

«Όταν αναδεικνύω τους νέους, δεν απαξιώνω τους παλιούς», ανέφερε, σημειώνοντας ότι στο νέο εγχείρημα υπάρχουν τόσο νέα πρόσωπα όσο και έμπειρα στελέχη. Άλλωστε, συμπλήρωσε, υπάρχουν και πολλοί έμπειροι στο επιτελείο του.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτή την πόρτα σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη δεν πρόκειται να συγκροτήσει κοινοβουλευτική ομάδα μέσω μεταγραφών βουλευτών από άλλα κόμματα.

«Δεν θα πάρουμε άλλους βουλευτές για να φτιάξουμε κοινοβουλευτική ομάδα», είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι η κοινοβουλευτική παρουσία του νέου φορέα θα πρέπει να προκύψει από την ψήφο των πολιτών και προσθέτοντας ότι δεν βοηθάει στην αξιοπιστία της πολιτικής η εικόνα της …μεταφερόμενης έδρας.

«Στόχος μας η πολιτική αλλαγή»

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε χωρίς περιστροφές ως βασικό στόχο την αλλαγή κυβέρνησης.

«Ο εκλογικός μας στόχος είναι η πολιτική αλλαγή. Ο στόχος μας είναι να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι η κυβερνητική πολιτική δεν εξυπηρετεί τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Στο ερώτημα για τις δημοσκοπικές επιδόσεις της ΕΛΑΣ, υποστήριξε ότι η απόσταση που θα πρέπει να διανύσει ο νέος φορέας για να βρεθεί στην πρώτη θέση δεν είναι μεγαλύτερη από εκείνη που θα χρειαστεί, όπως είπε, η Νέα Δημοκρατία για να εξασφαλίσει αυτοδυναμία.

«Όσο εφικτή είναι η αυτοδυναμία του Μητσοτάκη, τόσο εφικτό είναι να είμαστε πρώτο κόμμα», ανέφερε, εξηγώντας ότι όσο εφικτό είναι τα ποσοστά του πρωθυπουργού να σκαρφαλώσουν από το 28% – 29% στο 37% για την αυτοδυναμία, άλλο τόσο εφικτό είναι οι 9 – 10 αυτές μονάδες να περάσουν στην ΕΛΑΣ.

Ο ίδιος επέκρινε, παράλληλα, τη λογική που αντιμετωπίζει τις δημοσκοπήσεις ως προδιαγεγραμμένο εκλογικό αποτέλεσμα, υπενθυμίζοντας ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τη δεδομένη χρονική στιγμή και όχι την τελική ψήφο.

«Ή εμείς ή κανείς»

Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ τάχθηκε ακόμη υπέρ ενός ισχυρού διπολισμού στο πολιτικό σύστημα, υποστηρίζοντας ότι είναι απαραίτητη μια ισχυρή αντιπολίτευση που θα μπορεί να ελέγχει την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός μεταξύ των βασικών πολιτικών δυνάμεων θα μπορούσε να δημιουργήσει χώρο για την ενίσχυση της ακροδεξιάς.

«Το κρίσιμο είναι να έχεις απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Οι πολίτες πρέπει να αναζητήσουν τον εναλλακτικό δρόμο. Στο τέλος της ημέρας ή θα έχουμε τη συνέχεια αυτής της πολιτικής με τον Μητσοτάκη ή κάποιον άλλο. Ή θα έχουμε αυτή την πολιτική συνέχεια ή θα υπάρχει πολιτική αλλαγή με αυτόν που μπορεί να τη φέρει. Μόνο η ΕΛΑΣ. Ή εμείς ή κανείς. Η ζωή φέρνει διλήμματα. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη. Μόνο αυτός που είναι κοντά, έχει εναλλακτικό σχέδιο. Καλή η ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά στο τέλος θα μπουν τα διλήμματα».

Ερωτηθείς δε, για το σενάριο του μεγάλου συνασπισμού, το χαρακτήρισε ως μια μη ευνοϊκή εξέλιξη -κι αυτό γιατί, επιχειρηματολόγησε, είναι το καλύτερο έδαφος και η καλύτερη τροφή στην ακροδεξιά και στους «Κασιδιάρηδες».

«Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι περνάγαμε καλύτερα το 2015-2019»

Ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν έχει υποστηρίξει πως οι πολίτες περνούσαν καλύτερα κατά την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης. «Εγώ προσωπικά δεν έχω πει κάτι τέτοιο, ότι περνάγαμε καλύτερα το 2015-2019. Έχω πει ότι το λένε οι δημοσκοπήσεις όμως», ανέφερε.


Υποστήριξε, ωστόσο, ότι «το πορτοφόλι ήταν πιο άνετο», παραπέμποντας στην κατάσταση των συνταξιούχων.

Παράλληλα, χαρακτήρισε παράδοξη τη σύγκριση της περιόδου 2015-2019 με τη σημερινή κατάσταση, καθώς, όπως είπε, σήμερα η χώρα βρίσκεται εδώ και οκτώ χρόνια εκτός μνημονίων και διαθέτει σημαντικά μεγαλύτερες δημοσιονομικές δυνατότητες.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην κριτική που έχει ασκηθεί στο πρόγραμμα που παρουσίασε στη ΔΕΘ, θέτοντας ο ίδιος το ερώτημα:

«Τελικά, τίναξα την μπάνκα στον αέρα στη ΔΕΘ ή ήμουν τσιφούτης; Για να τελειώνει αυτή η συζήτηση».

Για την προγραμματική σύγκρουση των κομμάτων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αφού σημείωσε ότι η Συμπαράταξη ήταν το πρώτο κόμμα που είπε ότι θα καταθέσει το πρόγραμμά της στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο, διαβεβαίωσε πως «ό,τι εξαγγείλαμε, χωράει στο δημοσιονομικό χώρο όπως προκύπτει από το Μεσοπρόθεσμο».


Εξάλλου, «εγώ δεν ήθελα να βγω και να εξαγγείλω 13ο μισθό και 13η σύνταξη; Εύκολο δεν είναι;», διερωτήθηκε σε μια σαφή αιχμή προς το ΠΑΣΟΚ. Θύμισε, πάντως, ότι εκείνος επανέφερε μέρος της 13ης σύνταξης το 2019. «Για κάποιους ο λογαριασμός βγαίνει και έχουν και υπερκέρδη – κάποιοι κονομάνε με ευθύνη της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

«Δεν πήγε για τις ιδέες του στη φυλακή ο Κασιδιάρης»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στον καταδικασμένο νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη και στο ενδεχόμενο επανεμφάνισής του στην πολιτική σκηνή, επιμένοντας στην ανάγκη να μην εξωραΐζεται η δράση της Χρυσής Αυγής.

«Πρέπει κάθε φορά που μιλάμε για τον κ. Κασιδιάρη να λέμε ότι δεν πήγε στη φυλακή για τις ιδέες του. Πήγε στη φυλακή γιατί ήταν εγκληματίας», ανέφερε.

Στο ίδιο πλαίσιο, έκανε αναφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, καθώς και στις επιθέσεις και τα πογκρόμ της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να μετατρέπεται η παρουσία του πρώην στελέχους της ναζιστικής οργάνωσης σε «lifestyle» τηλεοπτικό θέαμα.

«Πήγαν στη φυλακή διότι δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Λουκμάν, τον μετανάστη. Πήγαν στη φυλακή διότι έκαναν πογκρόμ. Διότι ήταν εγκληματική οργάνωση».

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την κατάσταση τώρα σε σχέση με το κόμμα Κασιδιάρη και κατηγόρησε τη ΝΔ για το ότι στελέχη της «εκθείαζαν τον Κασιδιάρη», φέρνοντας το παράδειγμα του ευρωβουλευτή Φρέντη Μπελέρη. Επιπροσθέτως, «φανερό- ή κρυφο-Χρυσαυγίτες “Σπαρτιάτες” βουλευτές βλέπω να ψηφίζουν νομοσχέδια και τον προϋπολογισμό της ΝΔ».



Embed code

«Ο Ανδρουλάκης είχε τη δυνατότητα να κερδίσει τον Μητσοτάκη, ήταν μόνος του 3 χρόνια»

Αναφερόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του κόμματος είχε χρόνο και χώρο να ανατρέψει τους συσχετισμούς.

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε τη δυνατότητα να κερδίσει τον κύριο Μητσοτάκη, ήταν τρία χρόνια μόνος του, χωρίς τη δική μου παρουσία. Η βελόνα ήταν κολλημένη. Θα ξεκολλήσει τώρα; Μακάρι ο άνθρωπος», είπε. «Εγώ χαίρομαι. Κάθε μονάδα, μισή, που παίρνει το ΠΑΣΟΚ, εγώ χαίρομαι», πρόσθεσε.

Για τη μετεκλογική στάση του κόμματός του, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα επιδιωχθεί συνεργασία με το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων, με βάση το πολιτικό σχέδιο που θα προτείνει.

«Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, απευθυνόμενοι σε όλο το φάσμα των προοδευτικών δυνάμεων, να συγκροτηθεί η κυβέρνηση στη βάση του πολιτικού μας σχεδίου», ανέφερε, διευκρινίζοντας: «Στη βάση. Όχι απόλυτα, προφανώς».


Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε προσφυγή σε δεύτερες εκλογές. «Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, θα πάμε σε δεύτερες εκλογές», είπε.

Όπως ανέφερε, οι δεύτερες εκλογές θα μπορούσαν να έχουν χαρακτηριστικά αντίστοιχα με την εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου του 2012 ή με τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. «Και νομίζω ότι οι δεύτερες εκλογές θα δώσουν τη λύση», κατέληξε.

«Το κόμμα Σαμαρά θα ήταν πλήγμα για τη ΝΔ»

Στο ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά αναφέρθηκε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα επηρέαζε τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

«Πιστεύω ότι το κόμμα Σαμαρά θα δημιουργήσει πιο έντονη την εικόνα ότι υπάρχουν δύο πόλοι, διότι η διαφορά ανάμεσα στην ΕΛΑΣ και στη Νέα Δημοκρατία θα μικρύνει», είπε.


Παράλληλα, υποστήριξε ότι θα αποτελούσε πλήγμα για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς «θα αποτελεί μια διέξοδο στον συντηρητικό ψηφοφόρο, ο οποίος δεν θα ψηφίσει εύκολα αριστερά ή κέντρο, να πάει σε ένα κόμμα της συντηρητικής παράταξης».

«Και θα δημιουργήσει νέες συνθήκες σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα. Εμείς όμως δεν κοιτάμε το τι θα κάνει ο κύριος Σαμαράς», πρόσθεσε.

«Το πιθανότερο να μην κάνει τρίτη θητεία ο κ. Μητσοτάκης»

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία. «Βεβαίως μπορεί να έχουμε αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ; Το πιθανότερο να μην κάνει τρίτη θητεία ο κ. Μητσοτάκης. Έχετε δει κανέναν πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης να το κάνει;», ανέφερε.


Ερωτηθείς σχετικά για την Μαρία Καρυστιανού και για το κόμμα της «Ελπίδα για τη Δημοκρατία», η οποία σημειωτέον ασκεί δριμεία κριτική στον πρώην πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «δεν ξέρω πού μπορεί να φτάσει. Δεν είναι ορατό το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Δεν περίμενα να μπει ο Νατσιός στη Βουλή, είναι σημεία των καιρών».

Σχετικά Άρθρα