Τι απάντησε ο Γεωργιάδης στη Βουλή για τους ελέγχους στα ιατρεία

 Τι απάντησε ο Γεωργιάδης στη Βουλή για τους ελέγχους στα ιατρεία
💡 AI Summary by Libre

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απέρριψε την κριτική για έλλειψη ελέγχων σε ιατρεία, επισημαίνοντας πως οι απατεώνες είναι μεμονωμένα περιστατικά.

Ανέφερε ότι οι έλεγχοι έγιναν μετά από προφορική καταγγελία και χαρακτήρισε άσχετη τη μεταφορά των επιθεωρητών Υγείας στην Αρχή Διαφάνειας.

Τόνισε πως η κατηγορούμενη ιατρός παραβίασε σκόπιμα τη νομοθεσία κρύβοντας μηχανήματα και προανήγγειλε την επέκταση του εργαλείου MedWatch σε όλη τη χώρα.

Σχετικά με το ιατρικό συνέδριο, υπογράμμισε πως διοργανώθηκε από έγκριτους καθηγητές και διέψευσε την κατηγορία για πώληση νανογιλέκων ως ιατρικό προϊόν.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απέρριψε κατηγορηματικά την κριτική περί απουσίας ελέγχων σε ιατρεία, τονίζοντας πως “η όλη προσπάθεια να κατηγορήσετε το κράτος και το υπουργείο επειδή υπήρξε κάπου ένας απατεώνας, με ξεπερνά” σημειώνοντας παράλληλα “Ναι, υπάρχουν και απατεώνες», όπως η κατηγορούμενη ιατρός Ιωάννα Γάκα, η οποία παραβίασε εν γνώσει της τη νομοθεσία του ελληνικού κράτους.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση βουλευτή  της “Νίκης”, Τάσου Οικονομόπουλου, ο υπουργός Υγείας, είπε “Εκ των υστέρων γίνατε όλοι μετά Χριστόν προφήτες, ένας δεν είχε πάει σε αρμόδια αρχή να καταγγείλει” αναφερόμενος μόνο σε μια προφορική καταγγελία η οποία και οδήγησε σε έναν από τους ελέγχους που πράγματι υπήρξαν στο ιατρείο του Κολωνακίου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την μεταφορά των επιθεωρητών Υγείας στην ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας ως “άσχετη” με το περιστατικό, καθώς και επί ημερών τους υπήρξαν απάτες και για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης με επίκεντρο το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε πως δεν καταργήθηκε, αλλά μεταφέρθηκε – όχι επί ημερών του, όπως επεσήμανε, στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, καθώς θεωρήθηκε πως η μεταφορά θα τους καθιστούσε πιο λειτουργικούς στο έργο τους.  

“Με ξεπερνά η προσπάθεια να κατηγορήσετε το υπουργείο επειδή υπάρχει κάπου ένας απατεώνας. Δυστυχώς υπάρχουν και απατεώνες. Το μηχάνημα το εισήγαγε η κ. Γάκα. Δεν το δήλωσε ούτε στον ΕΟΦ ούτε στον ΙΣΑ. Πρόκειται περί απατεώνισσας η οποία παραβίασε σε γνώση της τη νομοθεσία, καθώς όταν έγιναν οι έλεγχοι προφανώς έκρυβε το μηχάνημα για να μην το καταλάβει ο έλεγχος. Η γνωστοποίηση της εισαγωγής του μηχανήματος δεν συνεπάγεται θέση αδείας. Έπρεπε να περιμένει τον ΙΣΑ να χορηγήσει άδεια και δεν τον περίμενε” συνέχισε και  προανήγγειλε πως το νέο εργαλείο MedWatch το οποίο έχει ήδη εγκαινιαστεί, θα επεκταθεί μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικά το επίμαχο ιατρικό συνέδριο με τη συμμετοχή των κατηγορουμένων και υπουργών, σημείωσε πως διοργανώθηκε από έγκριτους καθηγητές και πως οι υπουργοί απλώς είχαν απευθύνει διαδικτυακό χαιρετισμό και απαντώντας στο  σχόλιο του ερωτώντα βουλευτή για τα “νανογιλέκα” που διαφήμιζε προ ετών ο ίδιος , ανέφερε “εγώ ποτέ δεν είχα πουλήσει τα νανογιλέκα ως φαρμακευτικό ή ιατρικό προϊόν, εγώ το εξηγούσα πάντα αυτά στις εκπομπές, είπε ψέματα η Καρυστιανού”.

Σχετικά Άρθρα