GPO: Σταθεροποιείται πάνω από 30% η ΝΔ-Στο 15,8% η ΕΛ.Α.Σ, άνοδος για ΠΑΣΟΚ
✨Η νέα δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά» καταγράφει τάσεις ψήφου και αντιδράσεις στις πολιτικές εξαγγελίες Μητσοτάκη και της αντιπολίτευσης.
✨Η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη με ανοδική πορεία, ενώ η ΕΛΑΣ του Τσίπρα χάνει έδαφος και το ΠΑΣΟΚ βελτιώνει σημαντικά τη θέση του.
✨Η έρευνα αναδεικνύει επίσης απόψεις για τον καλύτερο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο νέου κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά.
✨Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ΝΔ συγκεντρώνει περίπου 29,4%, η ΕΛΑΣ 16,3%, και το ΠΑΣΟΚ 11,5%, με μικρές μεταβολές στα υπόλοιπα κόμματα.
Η νέα δημοσκόπηση της GPO, διεξήχθη για την εφημερίδα «Παραπολιτικά». Καταγράφει τις τάσεις τόσο απέναντι στις εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ όσο και στις προτάσεις που έχουν διατυπώσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Ανδρουλάκης και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να προηγείται με σαφή διαφορά έναντι της ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα, ενώ βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα του ΠΑΣΟΚ.
Ειδικότερα, η εκτίμηση ψήφου διαμορφώνεται ως εξής:
- Νέα Δημοκρατία: 30,3%
- ΕΛΑΣ: 15,8%
- ΠΑΣΟΚ: 13,1%
- Ελληνική Λύση: 8,9%
- ΚΚΕ: 8,7%
- Πλεύση Ελευθερίας: 4,7%
- Άλλο: 4,7%
- Φωνή της Λογικής: 4%
- Ελπίδα για τη Δημοκρατία: 3,8%
- ΜέΡΑ25: 2,1%
- ΣΥΡΙΖΑ: 1,5%
- Νίκη: 1,2%
- Νέα Αριστερά: 1,2%
Μεταξύ των ευρημάτων που ξεχωρίζουν είναι οι απαντήσεις σχετικά με το ποιος θεωρείται διαχρονικά ο καλύτερος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ποιος εκφράζει με μεγαλύτερη πληρότητα τις αρχές και τις αξίες της παράταξης, αλλά και οι απόψεις των ερωτηθέντων για το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου πολιτικού κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά.
Σύγκριση με την ίδια έρευνα τον Ιούνιο
Συγκρίνοντας τα ποσοστά στην εκτίμηση ψήφου με την έρευνα της GPO για τα «Παραπολιτικά» τον περασμένο Ιούνιο φαίνεται πως η ΝΔ καταγράφει ανοδική τάση, η ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα καταγράφεται μεν ξανά στη δεύτερη θέση αλλά με απώλειες, ενώ το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει σημαντικά κέρδη κλείνοντας την ψαλίδα με την ΕΛΑΣ.
Η έρευνα της GPO τον Ιούνιο:
- Νέα Δημοκρατία 29,4%
- ΕΛΑΣ 16,3%
- ΠΑΣΟΚ 11,5%
- Ελληνική, Λύση 9,2%
- KKE 9%
- Ελπίδα για τη Δημοκρατία 7,8%
- Πλεύση Ελευθερίας 4,3%
- ΜέΡΑ25 2,9%
- Φωνή Λογικής 2,6%
- ΣΥΡΙΖΑ 1,2%
- Νίκη 1,1%
- Άλλο 4,7%