Μετρό Θεσσαλονίκης: Εκτός λειτουργίας ο σταθμός “Αγίας Σοφίας” λόγω βλάβης 

 Μετρό Θεσσαλονίκης: Εκτός λειτουργίας ο σταθμός “Αγίας Σοφίας” λόγω βλάβης 
💡 AI Summary by Libre

Ο σταθμός «Αγίας Σοφίας» του Μετρό Θεσσαλονίκης έκλεισε μετά από τεχνικό πρόβλημα με πυκνωτή, που προκάλεσε καπνό και φλόγα γύρω στις 00:25.

Η Πυροσβεστική και οι υπεύθυνοι του Μετρό ανταποκρίθηκαν άμεσα, εφαρμόζοντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης και τεχνικοί έλεγχοι.

Η κυκλοφορία των συρμών συνεχίζεται κανονικά, αλλά χωρίς στάσεις στον σταθμό «Αγίας Σοφίας», ο οποίος θα επαναλειτουργήσει μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων.

Επιπλέον, από τις 4 μ.μ. κλείνουν προσωρινά και άλλοι σταθμοί λόγω προγραμματισμένης πορείας για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε ο σταθμός «Αγίας Σοφίας» του Μετρό Θεσσαλονίκης, μετά από τεχνικό πρόβλημα που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση καπνού και φλόγας σε χώρο του σταθμού.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 00:25, όταν, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, παρουσιάστηκε αστοχία λειτουργίας σε πυκνωτή αντιστάθμισης, ο οποίος βρίσκεται σε χώρο του σταθμού. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι υπεύθυνοι του Μετρό και η Πυροσβεστική, ενώ τέθηκαν σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Ο σταθμός αποκλείστηκε και παραμένει κλειστός μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης και οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι. Προβλέπεται η αντικατάσταση του πυκνωτή, καθώς και η αναγόμωση των 19 πυροσβεστήρων που χρησιμοποιήθηκαν, εν μέρει ή εξ ολοκλήρου, για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Από την πλευρά των υπευθύνων του Μετρό γίνεται λόγος για μικρή τεχνική βλάβη και επισημαίνεται ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Η κυκλοφορία των συρμών συνεχίζεται κανονικά, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις στον σταθμό «Αγίας Σοφίας». Ο σταθμός αναμένεται να επαναλειτουργήσει όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες και οι τεχνικοί έλεγχοι και δοθεί το «πράσινο φως».

Σημειώνεται ότι από τις 4 μμ. αναστέλλεται για διαφορετικό λόγο η λειτουργία των σταθμών «Βενιζέλου», «Αγίας Σοφίας», «Σιντριβάνι» και «Πανεπιστήμιο», στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για τη συγκέντρωση και πορεία που είναι προγραμματισμένη στις 6.00 μμ., με αφορμή τη συμπλήρωση 13 ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους συγκεκριμένους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Σχετικά Άρθρα