Γιώργος Τσαλίκης για Αφροδίτη Μάνου: “Ο σεβασμός στον νεκρό είναι μια αρχαία πανανθρώπινη αξία, που δεν έχετε”
✨Η Αφροδίτη Μάνου προκάλεσε αντιδράσεις με δήλωση που αμφισβητούσε τη γνωριμία και τη δουλειά του εκλιπόντος Γιώργου Μαζωνάκη.
✨Ο Γιώργος Τσαλίκης απάντησε έντονα, επισημαίνοντας ότι ο σεβασμός στον νεκρό είναι πανανθρώπινη αξία και κατακρίνει τη στάση της Μάνου.
✨Η Μάνου σχολίασε αρνητικά τη λαϊκή αγρυπνία και τον σεβασμό του κόσμου προς τον Μαζωνάκη, προκαλώντας πλήθος αρνητικών σχολίων στα social media.
✨Η αντιπαράθεση αναδεικνύει τη διαφωνία γύρω από την εκτίμηση της καλλιτεχνικής αξίας και τον τρόπο τιμής προς τον εκλιπόντα.
Δεν είναι ο πρώτος αλλά μάλλον δεν θα είναι κι ο τελευταίος καλλιτέχνης και απλός πολίτης, που διαφωνεί με την άποψη που εξέφρασε δημόσια η Αφροδίτη Μάνου και δέχτηκε οργισμένα σχόλια. Ο τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης μετά τη δήλωση της Αφροδίτης Μάνου, η οποία υποστήριξε πως «δεν ήξερε ούτε τον Γιώργο Μαζωνάκη, αλλά ούτε και τη δουλειά του» τόνισε πως «ο σεβασμός στον νεκρό είναι μια αρχαία πανανθρώπινη αξία που προφανώς δεν έχετε».

Ο τραγουδιστής, Γ. Τσαλίκης σε story που ανέβασε στο Instagram την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, αναδημοσίευσε τα λόγια της τραγουδίστριας για τον Γιώργο Μαζωνάκη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών, και σχολίασε αρχικά: «Υπάρχουν και αυτοί οι ελάχιστοι (ευτυχώς) καλλιτέχνες με ιστορία που βγάλανε κάτι από μέσα τους όχι και τόσο φωτεινό…».
Αμέσως μετά, ο Γιώργος Τσαλίκης ανέβασε μία φωτογραφία της Αφροδίτης Μάνου και ανέφερε πως δεν θα έπρεπε να μιλά για τον τραγουδιστή εφόσον υποστηρίζει πως δεν τον γνωρίζει, πόσω μάλλον όταν το σχόλιο αυτό συμβαίνει την ημέρα της κηδείας του: «Σεβαστή η μεγάλη διαδρομή της Αφροδίτης Μάνου. Αλλά όταν δηλώνεις ότι “δεν ήξερα ούτε τον άνθρωπο, ούτε τη δουλειά του”, το πιο αξιοπρεπές είναι να μη σχολιάζεις και να μην απαξιώνεις τον τρόπο, που επέλεξαν χιλιάδες άνθρωποι που ξέρουν ποιος είναι και τον εκτιμούν να τον αποχαιρετήσουν και να το κάνεις την ημέρα της κηδείας του!».
Κλείνοντας, ο τραγουδιστής χαρακτήρισε «λυπηρή» τη στάση της: «Η καλλιτεχνική αξία δεν μετριέται με το δικό σας μέτρο αγαπητή… Εσείς μπορείτε να έχετε άποψη… Αλλά εφόσον δεν γνωρίζετε τη δισκογραφία του και τον ίδιο πώς έχετε άποψη; Ο σεβασμός στον νεκρό, ευτυχώς, δεν είναι μουσικό είδος… Είναι μια αρχαία πανανθρώπινη αξία που προφανώς δεν έχετε… Λυπηρό…», έγραψε.
Τι σχόλιο έκανε η Αφροδίτη Μάνου
Η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου με την ανάρτησή της στα social media τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θέλησε να σχολιάσει τη λαϊκή αγρυπνία που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του Γιώργου Μαζωνάκη, αλλά και το πλήθος κόσμου που τον τίμησε με την παρουσία του στο τελευταίο αντίο.
«Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο, ούτε που τον ήξερα -κι αυτόν και τη δουλειά του- αλλά το “λαϊκό προσκύνημα” στον νεκρό Μαζωνάκη, είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των ονείρων μιας γενιάς καλλιτεχνών, που αλλιώς τα φανταστήκαμε. Καληνύχτα σας…», έγραψε, ξεσηκώνοντας το διαδίκτυο με σχόλια κατά κανόνα διόλου κολακευτικά προς το πρόσωπό της.