Κύπρος: Βίντεο ντοκουμέντο από το ναυτικό δυστύχημα-Ένας νεκρός από συντριβή σκαφών στα βράχια λόγω κακοκαιρίας
✨Η ακραία καταιγίδα στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων στο Κάβο Γκρέκο προκάλεσε θάνατο ενός ανθρώπου και τραυματισμό δύο ακόμη λόγω θαλασσοταραχής.
✨Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» για να διασώσει έξι άτομα από τρία σκάφη, εκ των οποίων δύο καταστράφηκαν ολοσχερώς.
✨Στην επιχείρηση συμμετείχαν ελικόπτερα της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς, καθώς και προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της ΕΜΑΚ και του Πυροσβεστικού Σταθμού Αμμοχώστου.
✨Ένας Ελληνοκύπριος ανασύρθηκε αναίσθητος και κατέληξε στο νοσοκομείο, ενώ οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος.
Φονικό ήταν το πέρασμα της ακραίας καταιγίδας που χτύπησε την Κύπρο καθώς η έντονη θαλασσοταραχή που εκδηλώθηκε στην θαλάσσια περιοχή των Αγίων Αναργύρων στο Κάβο Γκρέκο, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό ακόμα δύο.
Σύμφωνα με το ΚΣΕΔ στις 29 Αυγούστου 2026 και ώρα 14:30, το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», με σκοπό τη διάσωση ατόμων που βρίσκονταν σε κίνδυνο.
Από τα τρία σκάφη, τα δύο καταστράφηκαν ολοσχερώς μετά την προσάραξή τους στα βράχια, εξαιτίας των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών και της έντονης θαλασσοταραχής.
Για την επιχείρηση κινητοποιήθηκαν ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης της Εθνικής Φρουράς, περίπολο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, προσωπικό της ΕΜΑΚ και του Πυροσβεστικού Σταθμού Αμμοχώστου, καθώς και ασθενοφόρα της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ανασύρθηκαν συνολικά έξι άτομα.
Το πρώτο άτομο διασώθηκε από περίπολο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου και είναι καλά στην υγεία του.
Τα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης ανέσυραν ακόμη πέντε άτομα. Δύο εξ αυτών είναι καλά στην υγεία τους και, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποδεσμεύτηκαν. Δύο ακόμη άτομα μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.
Τραγική ήταν, ωστόσο, η κατάληξη για έναν Ελληνοκύπριο, ο οποίος ανασύρθηκε αναίσθητος από ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Εκεί, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, πιστοποιήθηκε ο θάνατός του.
Οι αρμόδιες Αρχές συνεχίζουν τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό.