Δούρου: “Ε, ρε τι έχω να ακούσω, από φίλους και “φίλους”, για την… εμμηνοπαυσιακή πρόεδρο”

 Δούρου: “Ε, ρε τι έχω να ακούσω, από φίλους και “φίλους”, για την… εμμηνοπαυσιακή πρόεδρο”

Η Ρένα Δούρου μιλά ανοιχτά για την προσωπική της εμπειρία από την εμμηνόπαυση, αλλά και για τα στερεότυπα που εξακολουθούν να συνοδεύουν τη γυναικεία ηλικία. Με αφορμή το βιβλίο της Μπρουκ Σιλντς «Δεν επιτρέπεται να γεράσεις», η πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει ζητήματα που αφορούν τη γυναικεία υγεία και υπογραμμίζει την ανάγκη να ανοίξει περισσότερο η συζήτηση γύρω από την εμμηνόπαυση.

Σχολιάζοντας την αναφορά της Σιλντς ότι μόλις ένας στους πέντε μαιευτήρες-γυναικολόγους έχει λάβει ειδική εκπαίδευση για την εμμηνόπαυση, παρότι πρόκειται για μια φυσιολογική φάση που θα βιώσει περίπου ο μισός πληθυσμός, η Ρένα Δούρου μοιράζεται τη δική της εμπειρία. Όπως σημειώνει, αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερή, καθώς μέχρι σήμερα αντιμετωπίζει σχετικά ήπια συμπτώματα, ενώ έχει στο πλευρό της έναν άνθρωπο που κατανοεί τις αλλαγές και τις ανάγκες αυτής της περιόδου.

Με χιουμοριστική διάθεση, μάλιστα, ολοκληρώνει την ανάρτησή της αναφερόμενη σε όσα περιμένει να ακούσει από φίλους και επικριτές για την ίδια και την «εμμηνοπαυσιακή πρόεδρο».

Σχετικά Άρθρα