Πούτιν: Η Ουκρανία άνοιξε το “Κουτί της Πανδώρας” με τις επιθέσεις της
✨Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε εκνευρισμένος και αποφασισμένος να κλιμακώσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ρωσία λόγω των ουκρανικών επιθέσεων.
✨Η Ουκρανία προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ρωσικές οικονομικές και ενεργειακές υποδομές με πυραύλους και drones, επηρεάζοντας σημαντικά την τροφοδοσία στρατού και πολιτών.
✨Ο Πούτιν κατηγόρησε το καθεστώς του Κιέβου και τους δυτικούς υποστηρικτές του για στρατηγική προσπάθεια ήττας της Ρωσίας μέσα σε 40 ημέρες.
✨Αναμένεται έντονη αύξηση των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων σε ουκρανικά πολιτικά και στρατιωτικά σημεία ως απάντηση στις ουκρανικές ενέργειες.
Εκνευρισμένος και αποφασισμένος να κλιμακώσει τις επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία εμφανίστηκε σε δηλώσεις του το Σάββατο ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι «η Ουκρανία άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας» με τις επιθέσεις που εξαπέλυσε σε οικονομικούς στόχους» στο έδαφος της Ρωσίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθούν τα πυραυλικά κτυπήματα τόσο στο Κίεβο, όσο και σε άλλες περιοχές της ουκρανικής επικράτειας.
Ο ίδιος τόνισε ότι «η προσπάθεια να νικηθεί η Ρωσία μέσα σε 40 ημέρες από κτυπήματα με πυραύλους και drones είναι ένα στοίχημα» για όσους την εμπνεύστηκαν.
«Αν μιλήσουμε για το τι συμβαίνει τώρα, είναι σίγουρα το αποτέλεσμα ενός ακόμη ρίσκου από το καθεστώς του Κιέβου και τους δυτικούς χειριστές του, οι οποίοι σχεδιάζουν να προκαλέσουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία. Αυτή τη φορά, όπως γνωρίζουμε, θα επιχειρήσουν εντός 40 ημερών με μαζικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εναντίον των πολιτικών εγκαταστάσεων και της εφοδιαστικής μας, να κάμψουν τη Ρωσία», είπε.
Το τελευταίο διάστημα, η Ουκρανία, κυρίως με drones, έχει καταφέρει καίρια πλήγματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ρωσίας, ακόμη και βαθιά στην επικράτεια της χώρας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται ελλείψεις στην τροφοδοσία τόσο των στρατευμάτων, όσο και σε καθημερινές ανάγκες.