Γεραπετρίτης:”Απολύτως ψευδές” δημοσίευμα για δείπνο με στελέχη του ΠΑΣΟΚ
✨Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης διέψευσε κατηγορηματικά δημοσίευμα της «Εστίας» που τον παρουσίαζε σε ιδιωτικό δείπνο με στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
✨Ανέφερε ότι η φωτογραφία είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης και το δημοσίευμα περιέχει ψευδείς πληροφορίες και ανύπαρκτες συζητήσεις μεταξύ των πολιτικών.
✨Καταγγέλλει παραβίαση δημοσιογραφικής δεοντολογίας καθώς η εφημερίδα δεν επικοινώνησε μαζί του πριν τη δημοσίευση και κάνει λόγο για προσωπική στοχοποίηση.
✨Ζητά άμεση και πλήρη ανασκευή του δημοσιεύματος, τονίζοντας ότι τέτοιες ψευδείς δημοσιεύσεις διαταράσσουν σοβαρά το πολιτικό κλίμα της χώρας.
Κατηγορηματικά διαψεύδει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» που κυκλοφόρησε την Κυριακή 2 Αυγούστου, σύμφωνα με το οποίο συμμετείχε σε ιδιωτικό δείπνο με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου και Μανώλη Χριστοδουλάκη.
Σε δήλωσή του, ο υπουργός κάνει λόγο για «απολύτως ψευδές» δημοσίευμα, υποστηρίζοντας ότι τόσο το περιεχόμενο όσο και η φωτογραφία που το συνοδεύει είναι κατασκευασμένα. Όπως αναφέρει, η εικόνα αποτελεί προϊόν τεχνητής νοημοσύνης και παρουσιάζει ψευδώς τους τρεις πολιτικούς ως συνδαιτυμόνες, ενώ περιλαμβάνονται και αναλυτικές αναφορές σε συζήτηση που, όπως τονίζει, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Ο κ. Γεραπετρίτης σημειώνει ακόμη ότι ουδέποτε είχε ιδιωτική συνάντηση με τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ και εκφράζει την εκτίμηση ότι θα υπάρξει αντίστοιχη διάψευση και από την πλευρά τους.
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η εφημερίδα δεν επικοινώνησε μαζί του πριν από τη δημοσίευση του θέματος, κάνοντας λόγο για παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Όπως αναφέρει, το συγκεκριμένο δημοσίευμα εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοσέλιδων της ίδιας εφημερίδας που, κατά τον ίδιο, περιέχουν αβάσιμους ισχυρισμούς και προσωπικές επιθέσεις σε βάρος του.
Ο υπουργός Εξωτερικών κάνει λόγο για προσωπική στοχοποίησή του και υποστηρίζει ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα προκαλούν σοβαρή διατάραξη του πολιτικού κλίματος. Παράλληλα, καλεί την εφημερίδα να προχωρήσει άμεσα σε πλήρη ανασκευή του δημοσιεύματος.
Αναλυτικά η δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, για δημοσίευμα σε κυριακάτικο φύλλο εφημερίδας (02.08.2026)
Στο φύλλο της Κυριακής 2 Αυγούστου 2026, η εφημερίδα «Εστία» αναφέρεται σε δήθεν δείπνο, το οποίο είχα στην οικία «επιχειρηματία» με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου και Μανώλη Χριστοδουλάκη. Συνοδεύεται δε, από μονταρισμένη φωτογραφία, προϊόν τεχνητής νοημοσύνης, που εμφανίζει τους τρεις μας ως συνδαιτυμόνες, παραθέτοντας μάλιστα αναλυτικές λεπτομέρειες της ανύπαρκτης μεταξύ μας συζήτησης.
Τόσο το δημοσίευμα, όσο και το οπτικό υλικό είναι στο σύνολό τους απολύτως ψευδή και αποκυήματα φαντασίας. Εικάζω δε ότι ανάλογη κατηγορηματική διάψευση θα υπάρξει και εκ μέρους των αναφερόμενων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία ουδέποτε έχω συναντήσει ιδιωτικά.
Επιπλέον, η εφημερίδα ουδέποτε ζήτησε την άποψή μου για το θέμα και ενήργησε σε πλήρη αντίθεση με κάθε έννοια στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Το δημοσίευμα δε αυτό έρχεται σε συνέχεια και άλλων αστοιχείωτων πρωτοσέλιδων της συγκεκριμένης εφημερίδας που στρέφονται προσωπικά και ονομαστικά εναντίον μου, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και μυθεύματα.
Είναι στα δικά μου μάτια πλέον εντελώς προφανές ότι πρόκειται σαφώς περί προσωπικής μου στοχοποίησης, αλλά και εκ του αποτελέσματος σοβαρής διατάραξης του πολιτικού συστήματος. Οι πολίτες έχουν γνώση για να αντιλαμβάνονται τα εξόφθαλμα ψεύδη και ό,τι τα υποκινεί.
Κατ’ ελάχιστον αναμένω την πλήρη και αμελλητί ανασκευή του δημοσιεύματος από την εφημερίδα.