Κέρκυρα: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Λιβάδι Ρόπα–Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και περιοχές Natura
✨Πυρκαγιά κατέστρεψε πάνω από πέντε στρέμματα στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα της Κέρκυρας, με πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν την πλήρη κατάσβεση και πρόληψη αναζωπυρώσεων.
✨Στην επιχείρηση συμμετείχαν έξι πυροσβεστικά οχήματα, ομάδες ΕΜΟΔΕ, υδροφόρες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και εθελοντικές ομάδες για τον έλεγχο της φωτιάς.
✨Η Κέρκυρα παραμένει σε υψηλό επίπεδο κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 3) λόγω ισχυρών ανέμων, με συνεχείς περιπολίες και αυξημένη ετοιμότητα από τις αρμόδιες αρχές.
✨Απαγορεύεται η κυκλοφορία σε άλση, δάση και περιοχές Natura έως τα μεσάνυχτα, ως προληπτικό μέτρο αποφυγής νέων πυρκαγιών, σύμφωνα με απόφαση αντιπεριφερειάρχη.
Πάνω από πέντε στρέμματα γης έκαψε η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα στην Κέρκυρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο για την πλήρη κατάσβεση και την αποτροπή αναζωπυρώσεων.
Για την αντιμετώπιση της φωτιάς επιχείρησαν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με τα πληρώματά τους, δύο ομάδες της ΕΜΟΔΕ, υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, καθώς και εθελοντικές ομάδες.
⚠️ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου 🔥για αύριο Σάββατο 25/07
🟠 Πολύ υψηλός κίνδυνος 4️⃣ σε:
📍 νησιά Π.Ε. #Ρόδου
🟡 Υψηλός κίνδυνος 3️⃣ σε περιοχές της νησιωτικής χώρας
ℹ️ https://t.co/rAEzmqBTXX@CivPro_GR @112Greece @hellenicpolice pic.twitter.com/Fl8H84Y97f
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 24, 2026
Στην περιοχή εξακολουθούν να βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα έργου της Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιώντας εργασίες αποκάθαρσης ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς
Η Κέρκυρα παραμένει και σήμερα στην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή) στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, λόγω των ισχυρών ανέμων που αναμένεται να ενισχυθούν κατά τις απογευματινές ώρες.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες σε όλο το νησί, ενώ οι αρχές καλούν τους πολίτες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.
Παράλληλα, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, απαγορεύεται έως τα μεσάνυχτα η κυκλοφορία σε άλση, δάση και περιοχές Natura, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποτροπή εκδήλωσης νέων πυρκαγιών.