Ακρόπολη: “Ο σύζυγός της ακινητοποίησε τον δράστη”- Πώς έγινε η επίθεση με μαχαίρι στους τουρίστες

 Ακρόπολη: “Ο σύζυγός της ακινητοποίησε τον δράστη”- Πώς έγινε η επίθεση με μαχαίρι στους τουρίστες
💡 AI Summary by Libre

Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2026, ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο Αμερικανούς τουρίστες στην Ακρόπολη, προκαλώντας πανικό στους παρευρισκόμενους.

Ο σύζυγος της τραυματισμένης γυναίκας ακινητοποίησε τον δράστη έως ότου φτάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις και οι διασώστες για παροχή βοήθειας.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ενώ ο δράστης, με ψυχολογικά προβλήματα και ποινικό παρελθόν, συνελήφθη από την αστυνομία.

Η αστυνομία ενημέρωσε πως το περιστατικό συνέβη έξω από τον αρχαιολογικό χώρο στις 08:02 το πρωί, με γρήγορη επέμβαση και αποκατάσταση της τάξης.

Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 21 Ιουλίου 2026, προκαλώντας αναστάτωση σε επισκέπτες και εργαζόμενους στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άγνωστος άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο Αμερικανούς τουρίστες στα εκδοτήρια της νότιας πύλης της Ακρόπολης.

Μια τουρίστρια αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού περιγράφει τη σοκαριστική επίθεση τονίζοντας ότι πήγε να βοηθήσει την γυναίκα που είχε τραυματιστεί την ώρα που είχαν αφοπλίσει τον δράστη της επίθεσης.

«Ανέβαινα για να αγοράσω ένα εισιτήριο για την Ακρόπολη και είδα μια πολύ μεγάλη ουρά, οπότε υπέθεσα πως θα έπρεπε να περιμένω για λίγο. Ξαφνικά, άκουσα ουρλιαχτά και είδα τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος προς κάθε κατεύθυνση να ξεφύγει.

Επικρατούσε τεράστιος πανικός. Είδα δύο άντρες να κατρακυλούν στους θάμνους, ακριβώς δίπλα στην ουρά της Ακρόπολης, και στη συνέχεια είδα έναν άντρα να τον κρατούν ακινητοποιημένο στο έδαφος ενώ όλοι ούρλιαζαν. Αμέσως μετά είδα μια γυναίκα ξαπλωμένη κάτω, μαχαιρωμένη στην πλάτη και στο πόδι, να αιμορραγεί. Τα παιδιά της έτρεχαν γύρω-γύρω ουρλιάζοντας. Ηταν μια πάρα πολύ τραγική εικόνα.


Πλησίασα για να βοηθήσω τη γυναίκα και τα παιδιά. Δεν είδα το μαχαίρι, αλλά η γυναίκα είχε ακόμα τις αισθήσεις της, μπορούσε να μιλήσει και δεν φαινόταν να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο για τη ζωή της.

Όπως έμαθα, ο σύζυγος της γυναίκας ήταν αυτός που έριξε κάτω και ακινητοποίησε τον δράστη. Προστάτευσε την οικογένειά του σαν ήρωας και βοήθησε να τον πιάσουν, μένοντας εκεί πάνω του μέχρι να φτάσουν οι αρχές. Εγώ δεν το είδα καθαρά αυτό το κομμάτι, γιατί ήμουν στην απέναντι πλευρά βοηθώντας τη γυναίκα.

Η αστυνομία ήρθε τελικά με μεγάλη δύναμη, αν και λόγω του στρες μου είναι δύσκολο να υπολογίσω πόσος χρόνος πέρασε ακριβώς μέχρι να φτάσουν. Στο πρώτο λεπτό κανείς μας δεν είχε καταλάβει τι συνέβη, βλέπαμε μόνο μια μεγάλη φασαρία και κόσμο να τρέχει παντού».

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος βοηθός αρχιφύλακα στην περιοχή περιέγραψε τι είχε συμβεί. «Είχαμε ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό. Κάποιος πολίτης επιτέθηκε σε τουρίστες εκτός αρχαιολογικού χώρου και τραυμάτισε δύο άτομα. Αμέσως επιλήφθηκε η αστυνομία, ενημερώσαμε και καλέσαμε διασώστες και φυσικά το ΕΚΑΒ. Ο άνδρας συνελήφθη και δεν γνωρίζουμε κάτι περισσότερο, έξω είχε πολύ κόσμο. Το περιστατικό έγινε στις 08.02 το πρωί».

Πώς έγινε η επίθεση

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το πρωί της Τρίτης, ο δράστης, τραυμάτισε ζευγάρι Ελληνοαμερικανών που βρίσκονταν στην περιοχή της Ακρόπολης. Η γυναίκα έχει ελαφρά τραύματα στο χέρι ενώ ο άνδρας πιο σοβαρά στο πόδι.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που έσπευσαν στο σημείο, έκαναν τουρνικέ στον άνδρα για να σταματήσουν την αιμορραγία ενώ στη συνέχεια έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τους προσέφερε τις πρώτες βοήθειες.

Ακολούθως οι δύο τουρίστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Ο δράστης, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και έχει ποινικό παρελθόν, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.


Σχετικά Άρθρα