Η πλευρά Πολάκη καλεί την Δούρου να αποχωρήσει οικειοθελώς από την κούρσα διαδοχής
Την οικειοθελή απόσυρση της Ρένας Δούρου από την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ αξιώνει ο Παύλος Πολάκης, εκτιμώντας ότι μόνο η ομόφωνη εκλογή του νέου προέδρου θα εξασφαλίσει την είσοδο του κόμματος στη Βουλή στις επόμενες εκλογές.
Κύκλοι του περιβάλλοντος του Παύλου Πολάκη, ο οποίος επέστρεψε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διαγραφή του, ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Η μοναδική συνθήκη που μπορεί να επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε νικηφόρα (με βάση τους στόχους του) πορεία, να τον επανασυνδέσει με την ασφυκτιούσα κοινωνία και να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση στην επόμενη βουλή, είναι η ανάδειξή του ομόφωνα σε πρόεδρο της Κ.Ο. του κόμματος και επικεφαλής της επικείμενης εκλογικής μάχης!»
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές απαραίτητες προϋποθέσεις προς τούτο είναι:
– η εξειδίκευση της πολιτικής στρατηγικής και η αναπλήρωση των κεντρικών οργάνων και θέσεων ευθύνης το Σάββατο στην Κ.Ε.
– η οικειοθελής και συναινετική απόσυρση της υποψηφιότητας της Ρένας Δούρου για τη θέση του προέδρου της Κ.Ο. και η ανάδειξη του Παύλου Πολάκη στη θέση αυτή την επόμενη εβδομάδα, μετά την ανασυγκρότηση του κόμματος που θα αποφασίσει η Κ.Ε.