Εύβοια: Φωτιά στη Λάτα Αλιβερίου-Μήνυμα από το 112
Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Λάτας του δήμου Κύμης – Αλιβερίου στην Εύβοια, το μεσημέρι της Τρίτης (14.7.26).
Λίγο μετά τις 12:30 οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 65 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 20ής ΕΜΟΔΕ και 18 πυροσβεστικά οχήματα.
Παράλληλα από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει αναλάβει τον συντονισμό των εναέριων μέσων.
Στις 12:17 εστάλη μήνυμα από το 112 για ενημέρωση όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική κοντά στην πυρκαγιά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, ενώ η περιοχή βρίσκεται σήμερα σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 3), ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή δεν επικρατούν ισχυροί άνεμοι.