Τραγωδία στο Μπρνο: Δύο αναβάτες νεκροί σε δυστύχημα στην εκκίνηση αγώνα Superbikes

 Τραγωδία στο Μπρνο: Δύο αναβάτες νεκροί σε δυστύχημα στην εκκίνηση αγώνα Superbikes
💡 AI Summary by Libre

Η FIM επιβεβαίωσε ότι οι αναβάτες Φίλιπ Στάινμαϊρ και Άντριαν Ρους έχασαν τη ζωή τους μετά από σοβαρό ατύχημα στην πίστα του Μπρνο κατά το Alpe Adria International Championship.

Οι διοργανωτές ακύρωσαν το υπόλοιπο πρόγραμμα του τριημέρου, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων Supersport 300, Supersport 600, Superstock 1000 και Women’s European Championship.

Η FIM Europe και οι συνεργαζόμενοι φορείς εξέφρασαν συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τόνισαν ότι δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες λόγω σεβασμού.

Στο τριήμερο αγώνα συμμετείχαν και δύο Έλληνες αναβάτες, ο Δημήτρης Καρακώστας και ο Μιχάλης Σπηλιώτης, οι οποίοι δεν ενεπλάκησαν στο δυστύχημα.

Η FIM επιβεβαίωσε ότι ο 32χρονος Αυστριακός Φίλιπ Στάινμαϊρ υπέκυψε στα τραύματά του στον τόπο του δυστυχήματος, ενώ ο 43χρονος Ρουμάνος Άντριαν Ρους μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου αργότερα κατέληξε.

Μετά το δυστύχημα, οι διοργανωτές αποφάσισαν να ακυρώσουν ολόκληρο το υπόλοιπο πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου, ενώ γνωστοποιήθηκε ότι δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό, σεβόμενοι τις οικογένειες των θυμάτων.

Όπως αναφέρει το Sport24.gr το AAIMC είναι ένα πρωτάθλημα έξι αγώνων που διεξάγεται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και αφορά μοτοσικλέτες παραγωγής. Ο τρίτος γύρος της φετινής διοργάνωσης διεξαγόταν στην πίστα του Μπρνο, η οποία φιλοξενεί και το GP Τσεχίας του MotoGP, όταν σημειώθηκε το τραγικό συμβάν κατά τη διάρκεια ενός από τους αγώνες του Σαββάτου.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η FIM Europe ανέφερε: “Η FIM Europe εκφράζει τη βαθιά της θλίψη επιβεβαιώνοντας ότι δύο αναβάτες έχασαν τη ζωή τους έπειτα από ατύχημα που σημειώθηκε κατά το πρόγραμμα του Σαββάτου του Alpe Adria International Motorcycle Championship στο Automotodrom Brno.

Παρά την άμεση επέμβαση των ιατρικών υπηρεσιών, ο Φίλιπ Στάινμαϊρ (Αυστρία, 13 Αυγούστου 1993) υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη στο ατύχημα. Ο Άντριαν Ρους (Ρουμανία, 11 Αυγούστου 1982) μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, όπου αργότερα κατέληξε.

Μετά το ατύχημα, οι διοργανωτές αποφάσισαν να ακυρώσουν ολόκληρο το υπόλοιπο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου. Ως εκ τούτου, δεν θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένοι αγώνες του Supersport 300 European Cup, του Supersport 600 European Cup, του Superstock 1000 European Cup και του Women’s European Championship.

Η FIM Europe, η Alpe Adria Motorcycle Union, η AAcademy (διοργανώτρια εταιρεία) και το Automotodrom Brno εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους φίλους, τις ομάδες και τους οικείους των Φίλιπ Στάινμαϊρ και Άντριαν Ρους. Από σεβασμό προς τις οικογένειες που πενθούν, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν”.

Αυτό το τριήμερο στο Μπρνο υπήρχε και ελληνική παρουσία, με τη συμμετοχή δύο Ελλήνων αναβατών – του Δημήτρη Καρακώστα και του Μιχάλη Σπηλιώτη. Ωστόσο, κανείς εκ των δύο δεν ενεπλάκη στο δυστύχημα.

Σχετικά Άρθρα