Μαντόνα: Νέες αποκαλύψεις για την περιπέτεια της υγείας της-Έπαθε σήψη και ήταν σε κώμα για δύο μέρες

 Μαντόνα: Νέες αποκαλύψεις για την περιπέτεια  της υγείας της-Έπαθε σήψη και ήταν σε κώμα για δύο μέρες
💡 AI Summary by Libre

Η Μαντόνα νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση το 2023 λόγω βακτηριακής λοίμωξης και σήψης, παραμένοντας σε κώμα για δύο ημέρες στη ΜΕΘ.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, κοιμάται με ένα λούτρινο χταπόδι ονόματι Οκτάβια, φόρο τιμής στη νοσοκόμα που τη φρόντιζε και της έδινε θάρρος.

Η τραγουδίστρια ανέβαλε την περιοδεία της αλλά επέστρεψε το 2024, περιγράφοντας την εμπειρία της ως «κοντά στο θάνατο» και την πρώτη της λέξη μετά το κώμα ως «Όχι».

Η ανάρρωσή της οφείλεται κυρίως στα έξι παιδιά της, που την ενθάρρυναν να συνεχίσει και να ορίσει ημερομηνία επιστροφής στη σκηνή.

Η Μαντόνα μίλησε ανοιχτά για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε το 2023, όταν νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση μετά από βακτηριακή λοίμωξη και σήψη, παραμένοντας σε κώμα για δύο ημέρες.

Η 67χρονη «βασίλισσα της ποπ» εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), διασωληνώθηκε καθώς αντιμετώπισε σοβαρή ανεπάρκεια των πνευμόνων και των νεφρών. Η κατάσταση της υγείας της την ανάγκασε να αναβάλει την προγραμματισμένη περιοδεία της, πριν επιστρέψει στη σκηνή λίγους μήνες αργότερα.

Σε συνέντευξή της στη Vogue Italia, η Μαντόνα αποκάλυψε ότι κοιμάται κάθε βράδυ με ένα λούτρινο χταπόδι, το οποίο έχει ονομάσει Οκτάβια.Όπως εξήγησε, το όνομα αποτελεί φόρο τιμής στη νοσηλεύτρια που τη φρόντιζε καθημερινά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στη ΜΕΘ και της έδινε κουράγιο να συνεχίσει να παλεύει.

Το λούτρινο παιχνίδι

«Αυτό είναι το αγαπημένο μου λούτρινο. Τη λένε Οκτάβια και κοιμάμαι μαζί της κάθε βράδυ. Πριν από μερικά χρόνια ήμουν πολύ άρρωστη στο νοσοκομείο. Ήμουν σε κώμα και ήταν αυτή η όμορφη νοσοκόμα που με φρόντιζε, το όνομά της ήταν Ολίβια. Μου φώναζε κάθε μέρα, λέγοντάς μου ότι έπρεπε να σηκωθώ, έπρεπε να βγω από τη ΜΕΘ, και μου έδωσε πραγματικά πολύ θάρρος και ελπίδα. Όταν βγήκα από το νοσοκομείο και γύρισα σπίτι, η αδερφή μου μού έδωσε αυτό το χταπόδι. Την κοίταξα και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν η νοσοκόμα μου που με φρόντιζε», είπε η σταρ.

Η Μαντόνα εξήγησε ότι εμπνεύστηκε το όνομα που έδωσε στο λούτρινο από αυτό της Ολίβια και δεν διευκρίνισε ποια από τις τρεις αδερφές της -την Πόλα, 66 ετών, τη Μελάνι, 64 ετών, και τη Τζένιφερ, 58 ετών- της το έδωσε. «Είναι μαζί μου από τότε. Το λούτρινο αρχίζει να γίνεται κάπως αηδιαστικό, αλλά το αγαπώ. Το λατρεύω», είπε.

«Κοντά στο θάνατο»

Το 2024, όταν η Μαντόνα επέστρεψε στη σκηνή με το Celebration Tour, από το Λος Άντζελες είχε μιλήσει για ό,τι συνέβη κάνοντας λόγο για μια εμπειρία «κοντά στον θάνατο».

Η Μαντόνα αποκάλυψε επίσης ότι η πρώτη λέξη που είπε όταν ξύπνησε από το 48ωρο κώμα ήταν «Όχι». «Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι αυτό ήταν ο Θεός που μου έλεγε: “Θέλεις να έρθεις; Θέλεις να ανέβεις μαζί μου;”», είπε.

Η τραγουδίστρια ανέφερε ακόμη ότι ένας από τους γιατρούς που τη φρόντισαν βρισκόταν στο κοινό της συναυλίας και περιέγραψε πώς την καθοδήγησε μετά το εξιτήριό της. «Τηλεφωνούσα μέρα παρά μέρα και ρωτούσα [τον γιατρό μου] γιατί δεν είχα καθόλου ενέργεια, πότε θα επέστρεφε η ενέργειά μου; Πότε θα ένιωθα ξανά ο εαυτός μου; Πότε μπορώ να ξαναπάω σε περιοδεία; Το μόνο που έλεγε ήταν: “Βγες έξω στον ήλιο”… Ήταν τόσο δύσκολο για μένα να περπατήσω από το σπίτι μου στην πίσω αυλή και να καθίσω στον ήλιο. Ξέρω ότι ακούγεται τρελό, αλλά ήταν δύσκολο», είπε.

Κλείνοντας, τόνισε ότι τα έξι παιδιά της ήταν εκείνα που τη βοήθησαν να αναρρώσει και να επιστρέψει στις εμφανίσεις της. «Τα παιδιά μου είναι αυτά που πραγματικά με βοήθησαν να τα καταφέρω, επειδή δούλεψαν τόσο σκληρά. Δεν ήθελα να τα απογοητεύσω, οπότε απλώς όρισα μια ημερομηνία. Και αυτή η ημερομηνία έγινε πραγματικότητα», σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα