Ξήλωμα κυκλώματος οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη – Είχαν ολόκληρο οπλοστάσιο
✨Εξαρθρώθηκε κύκλωμα οπαδικής βίας με ιεραρχική δομή στη Θεσσαλονίκη, που διακινούσε ναρκωτικά και απειλούσε αντίπαλους οπαδούς, με 51 εμπλεκόμενους συνολικά.
✨Σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ συνελήφθησαν 20 άτομα, μεταξύ των οποίων μέλη εγκληματικής οργάνωσης και μια μητέρα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
✨Η οργάνωση δραστηριοποιούνταν από τον Αύγουστο του 2021, πραγματοποιούσε επιθέσεις με όπλα και διακινούσε ναρκωτικά σε αθλητικές εγκαταστάσεις και περιοχές της Θεσσαλονίκης.
✨Κατασχέθηκαν όπλα, ναρκωτικά και χρήματα, ενώ έχουν εξιχνιαστεί πολλαπλά περιστατικά οπαδικής βίας και υπόθαλψης εγκληματία σχετιζόμενου με ανθρωποκτονία.
Κύκλωμα οπαδικής βίας, που είχε ιεραρχική δομή, απειλούσε, τρομοκρατούσε και διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, εξαρθρώθηκε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.
Η υπόθεση με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αφορά 51 άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ληστεία, φθορές ξένης ιδιοκτησίας και υπόθαλψη εγκληματία ενώ αφορά και μία μητέρα, που φέρεται να εμπλέκεται το παιδί της για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου 2026 σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Μύκονο, συνελήφθησαν συνολικά 20 άτομα.
Απ’ αυτούς, οι 15 φέρονται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τέσσερις κατηγορούνται ότι συνεργάστηκαν ή επωφελήθηκαν από τη δράση της, ενώ συνελήφθη και μία μητέρα ανήλικου μέλους για παραμέληση εποπτείας.
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ένας κρατούμενος ως βασικό μέλος της οργάνωσης, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη τρία μέλη, ανάμεσά τους και άτομο που φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο.

Δράση οπαδικής βίας τουλάχιστον πέντε χρόνια
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, η οργάνωση είχε ιεραρχική δομή και δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2021.
Τα μέλη της πραγματοποιούσαν οργανωμένες επιθέσεις σε βάρος οπαδών αντίπαλων ομάδων, καταγράφοντας συχνά τις ενέργειές τους και αναρτώντας βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, εμπλέκονταν στη διακίνηση ναρκωτικών μέσα σε αθλητικές εγκαταστάσεις, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης κι όχι μόνο.
Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν ημιαυτόματο πιστόλι με δύο γεμιστήρες, καραμπίνα, δύο αεροβόλα πιστόλια, 10 μαχαίρια, ναυτικός πυρσός, ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης, καθώς και 8.610 ευρώ. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον πλήρη προσδιορισμό της δράσης της οργάνωσης.
Ειδικότερα, μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί:
-Επίθεση σε βάρος οπαδού αντίπαλης ομάδας στις 16 Φεβρουαρίου 2026 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία ομάδα ατόμων με δίκυκλα και αυτοκίνητο, αφού νωρίτερα εντόπισαν δίκυκλο όχημα, στο οποίο επέβαιναν -2-άτομα, το ακολούθησαν και επιχείρησαν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες στους αναβάτες του.

-Επίθεση με χρήση βίας και χρήση σφυριών στις 6 Μαρτίου 2026 σε βάρος οπαδού αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση της δίκυκλης μοτοσυκλέτας του, στην οποία προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές.
-Περιστατικό υπόθαλψης εγκληματία που σχετίζεται με την τέλεση ανθρωποκτονίας οπαδού αντίπαλης ομάδας το οποίο έλαβε χώρα στις 12 Μαρτίου 2026.
-Οργανωμένη επίθεση σε βάρος οπαδών της ίδιας ομάδας στην περιοχή της Καλαμαριάς, με αφορμή εσωτερικές αντιπαραθέσεις για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του συνδέσμου φιλάθλων.
-Από την ανάλυση ψηφιακών δεδομένων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψε η εμπλοκή μελών της οργάνωσης σε 46 ακόμη περιπτώσεις οπαδικής βίας, οι οποίες δεν είχαν καταγγελθεί στις Αρχές.