Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στο Ηράκλειο- Καίγονται διπλανά σπίτια, μήνυμα 112
✨Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Ηρακλείου για μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο με εύφλεκτο υλικό στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Χωστού στην Κρήτη.
✨Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα σε διπλανά σπίτια και βιομηχανική ζώνη, ενώ μαύρος καπνός κάλυψε το Ηράκλειο και ήταν ορατός από μεγάλη απόσταση.
✨Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 32 πυροσβέστες, 8 οχήματα και 1 ελικόπτερο, ενώ έχουν ακουστεί μικρές εκρήξεις χωρίς αναφορές τραυματισμών.
✨Πυροσβέστες ελέγχουν πολυκατοικίες και σπίτια κοντά στη φωτιά, ενώ ενεργοποιήθηκε το 112 με προειδοποιητικό μήνυμα προς τους πολίτες.
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου για φωτιά σε εξωτερικό χώρο εργοστασίου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Χωστού στην Κρήτη. Η φωτιά γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω του εύφλεκτου υλικού με τις φλόγες να έχουν επεκταθεί σε διπλανά σπίτια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση είναι βελτιωμένη.
Ο μαύρος καπνός έχει σκεπάσει το Ηράκλειο και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είναι ορατός από μεγάλη απόσταση.



Η φωτιά εκδηλώθηκε υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι (25/06), σε παλέτες του εργοστασίου. Η επιχείρηση για την κατάσβεσή της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστική υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην επιχείρηση κατάσβεσης αρχικά επιχειρούσαν 8 οχήματα, 32 πυροσβέστες και 1 ελικόπτερο ενώ λίγο μετά τις 16:00 οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και επιχειρούν 75 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου της 3ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., η Ειδική Ομάδα Χ.Β.Ρ.Π. & Τ.Α. της 3ης Ε.Μ.Α.Κ., η Ομάδα ΣμηΕΑ «ΙΚΑΡΟΣ», 15 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα, καθώς και 1 ελικόπτερο.
Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω του ιδιαίτερα εύφλεκτου υλικού όπως αναφέρει το neakriti.gr. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι οι φλόγες καίνε σε πολύ κοντινή απόσταση από βιομηχανική ζώνη αλλά και οικίες.
Ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως ακούστηκε μικρή έκρηξη στον χώρο, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς όπως αναφέρει το neakriti. Πυροσβέστες επιχειρούν και σε κατοικίες που βρίσκονται κοντά στο σημείο της φωτιάς, έχοντας ανέβει στον 1ο και 2ο όροφο πολυκατοικίας, καθώς και σε μπαλκόνια σπιτιών, προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση και να αποτρέψουν περαιτέρω κινδύνους.
Λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού ενεργοποιήθηκε το 112, με προειδοποιητικό μήνυμα να αποστέλλεται στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών.
