Εκστρατεία υπουργών σε Πελοπόννησο- “Κλειδώνουν” τα μέτρα για ΔΕΘ, συνέχεια μεταρρυθμιστικής ατζέντας με Κτηματολόγιο

 Εκστρατεία υπουργών σε Πελοπόννησο- “Κλειδώνουν” τα μέτρα για ΔΕΘ, συνέχεια μεταρρυθμιστικής ατζέντας με Κτηματολόγιο
💡 AI Summary by Libre

Το Μέγαρο Μαξίμου προωθεί την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου έως το 2026, ως βασική μεταρρύθμιση για διαφάνεια, ασφάλεια δικαίου και αναπτυξιακή πορεία.

Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα αναδείξει τη μεταρρυθμιστική δυναμική της κυβέρνησης στην εκδήλωση για το Κτηματολόγιο, που καλύπτει ήδη το 99% της χώρας.

Τα κυβερνητικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας ξεκινούν περιοδείες στην Πελοπόννησο, με έμφαση σε Μεσσηνία και Αρκαδία, ενόψει εκλογών και κομματικής επιμόρφωσης.

Οι υπουργοί και στελέχη της ΝΔ θα επισκεφθούν περιοχές της Πελοποννήσου, ενισχύοντας την παρουσία τους και προωθώντας τις κυβερνητικές πολιτικές στην περιφέρεια.

Παράλληλα με την οικονομία όπου βασική κυβερνητική προτεραιότητα αποτελεί η διαμόρφωση, ως το τέλος του καλοκαιριού, του πακέτου μέτρων που θα ανακοινωθεί στην ΔΕΘ, το Μέγαρο Μαξίμου επενδύει, εν μέσω προεκλογικής ατμόσφαιρας, και στην  ανάδειξη της  μεταρρυθμιστικής δυναμικής της κυβέρνησης. Αυτήν θα επιδιώξει να αναδείξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα και από την παρουσία του στην σημερινή εκδήλωση με θέμα «Κτηματολόγιο: Από μια εκκρεμότητα δεκαετιών σε μια νέα εποχή με διαφάνεια, ταχύτητα και ασφάλεια», που διοργανώνουν το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης και το Ελληνικό Κτηματολόγιο. 

Με την ανάρτηση των στοιχείων κτηματογράφησης να καλύπτει πλέον το 99% της επικράτειας, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει λόγο για μια βαθιά θεσμική μεταρρύθμιση που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια μιας απλής διοικητικής αλλαγής και να επαναβεβαιώσει τον κυβερνητικό στόχο ολοκλήρωσής της κτηματογράφησης έως το τέλος του 2026, σύμφωνα με τον εθνικό σχεδιασμό και τις δεσμεύσεις του προγράμματος Ανταγωνιστικότητας.

Όπως επισημαίνουν από το Μέγαρο Μαξίμου, το Κτηματολόγιο,  ένα από τα μεταρρυθμιστικά ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης που βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης,  αποτελεί θεμέλιο για την ασφάλεια δικαίου, τις επενδύσεις, την προστασία της περιουσίας των πολιτών και τη συνολική αναπτυξιακή πορεία της χώρας.  

Χαρακτηρίζεται μάλιστα ως η δυσκολότερη, ίσως, μεταρρύθμιση που γνώρισε το ελληνικό κράτος, ενώ το Κτηματολόγιο έχει συνδεθεί πλέον και με τις Πολεοδομίες που σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα συνιστούν ένα ακόμη πεδίο αναμέτρησης με το λεγόμενο “βαθύ κράτος”. 

Το Κτηματολόγιο έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης εκδήλωσης για την ανάδειξη του ψηφιακού άλματος της χώρας μέσω του gov.gr που συμπληρώνει  έξι χρόνια, αλλά και παρεμβάσεων για την εξυπηρέτηση του πολίτη, όπως η λειτουργία της νέας πλατφόρμας politis.gov.gr για την παρακολούθηση των αιτημάτων των πολιτών προς το Δημόσιο.

Ξεκινούν οι περιοδείες στην Πελοπόννησο 

Την ίδια ώρα , ξεκινούν οι  περιοδείες κλιμακίων της ΝΔ στην Πελοπόννησο, με ιδιαίτερη έμφαση στην Μεσσηνία, που συνιστά και την εκλογική περιφέρεια του Αντώνη Σαμαρά, καθώς και την Αρκαδία όπου την προσεχή Πέμπτη θα διεξαχθεί στην Τρίπολη και η Πολιτική Ακαδημία Επιμόρφωσης για τα κομματικά στελέχη της ΝΔ στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στους δύο νομούς θα βρεθεί και ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης. Την Πέμπτη στην Αρκαδία μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη και την προσεχή Κυριακή την Μεσσηνία μαζί με την υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως. Τη Μεσσηνία θα επισκεφθεί την Παρασκευή και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Δήμας, ενώ στην Αρκαδία θα βρεθούν επίσης η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Κώστας Κατσαφάδος στην Τρίπολη και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Νίκος Παπαθανάσης στην Μεγαλόπολη.

Οι περιοδείες ξεκινούν σήμερα από την Λακωνία με επίσκεψη του Μάκη Βορίδη στην Σπάρτη.  Αύριο είναι στην Αργολίδα οι Θάνος Πλεύρης και Θανάσης Καββαδάς οι οποίοι θα επισκεφθούν το Ναύπλιο και το Άργος και η Άννα Καραμανλή που θα μεταβεί σε Ερμιόνη, Πόρτο Χέλι. Την προσεχή Δευτέρα θα βρεθεί στην Αργολίδα και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Στην Κορινθία θα βρεθούν οι Όλγα Κεφαλογιάννη στη Νεμέα και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σχετικά Άρθρα