Φάμελλος: Η συμπόρευση με Τσίπρα το μοναδικό σενάριο συνέχειας του ΣΥΡΙΖΑ

 Φάμελλος: Η συμπόρευση με Τσίπρα το μοναδικό σενάριο συνέχειας του ΣΥΡΙΖΑ
💡 AI Summary by Libre

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα για πολιτική αλλαγή και ανατροπή της κυβέρνησης.

Η στρατηγική της ενότητας και η συνεργασία στο προοδευτικό μέτωπο θεωρούνται απαραίτητες για την επόμενη μέρα και την προοδευτική κυβέρνηση.

Ανέφερε ότι η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται, καθώς μόνο μια ισχυρή προοδευτική παράταξη μπορεί να συνεχίσει την πολιτική κληρονομιά του κόμματος.

Η απόφαση για κοινή κάθοδο στις εκλογές ανταποκρίνεται στο αίτημα των πολιτών για ενότητα και κοινωνική πρόοδο, όχι σε κομματικά συμφέροντα.

Στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη στην «ΕΛΑΣ» του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος.

Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση του Οργανωτικού Γραφείου με τους συντονιστές των νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι «με την απόφαση της ΚΕ απευθυνόμαστε πρώτα από όλα στους πολίτες και στο αίτημά τους για ανατροπή της κυβέρνησης και για την πολιτική αλλαγή».

Και συνέχισε: «Αποφασίσαμε να σταθούμε δίπλα και συντροφικά στην πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, να τη στηρίξουμε, γιατί μπορεί να φέρει προοδευτική κυβέρνηση. Η στρατηγική της ενότητας είναι πάγια, σταθερή και δημόσια τοποθέτησή μου.

Χτίζουμε “γέφυρα στο μέλλον” και συμμετέχουμε στην προοδευτική συζήτηση για το πρόγραμμα και την κυβέρνηση της επόμενης μέρας.

Τώρα οι πολίτες έχουν από εμάς ξεκάθαρη θέση. Ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε να είναι όλοι μαζί».

Αναφορικά με τα σενάρια διάλυσης και απαντώντας έμμεσα στα λεγόμενα του Παύλου Πολάκη, είπε ότι «αυτό είναι και το μοναδικό σενάριο συνέχειας. Μόνο με μια μεγάλη, δυνατή προοδευτική παράταξη μπορούμε να έχουμε συνέχεια των ιδεών και της παρακαταθήκης ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό λέει και η κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αυτή είναι και η δική μου δέσμευση, η δική μου υποχρέωση. Έτσι οι κοινωνικοί δίαυλοι είναι ανοιχτοί, το αντίθετο από τη διάλυση. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στα ανυπόστατα σενάρια διάλυσης».

Για την κάθοδο στις εκλογές είπε: «Με τις αυτόνομες λογικές εκλογικής καθόδου, θα χρεωνόμασταν ότι δεν συμβάλλουμε στην προσπάθεια για προοδευτική αλλαγή στη χώρα. Η ενότητα είναι η ταυτότητά μας, αυτό ζητάμε ως στάση ζωής από τους προοδευτικούς πολίτες, αυτό κάνουμε με την απόφασή μας.

Με την απόφαση της ΚΕ συμμετέχουμε στην ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου. Απαντάμε στους πολίτες ότι παίρνουμε τις αποφάσεις που ζητούν για το κοινωνικό και όχι για το κομματικό συμφέρον».

Σχετικά Άρθρα