Μητσοτάκης: Πίσω από μία ταλαιπωρία πολίτη ίσως κρύβεται εστία διαφθοράς, αυτό με την τεχνολογία αλλάζει
✨Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε το σημαντικό ψηφιακό άλμα της Ελλάδας στα έξι χρόνια λειτουργίας του gov.gr, βελτιώνοντας τις δημόσιες υπηρεσίες.
✨Η ψηφιακή τεχνολογία εφαρμόζεται με ίση μεταχείριση όλων των πολιτών, εξυπηρετώντας ακόμα και απομακρυσμένες περιοχές και μειώνοντας την ταλαιπωρία.
✨Η χρήση της τεχνολογίας μειώνει τη διαφθορά και προωθεί την ισότητα, ενώ η Ελλάδα στοχεύει να πρωταγωνιστήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
✨Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε τη συμβολή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη συνεργασία με άλλα υπουργεία για την επιτυχημένη ψηφιακή μετάβαση.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο σημαντικό ψηφιακό άλμα που έχει πραγματοποιήσει η χώρα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, με τίτλο «6 χρόνια gov.gr: Κλικ και έγινε!», που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Η εκδήλωση σηματοδοτεί έξι χρόνια συνεχούς ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου, με την ανάπτυξη και ενσωμάτωση ψηφιακών υπηρεσιών που έχουν βελτιώσει ουσιαστικά την καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων μέσα από το οικοσύστημα του gov.gr.
«Οι πολίτες ανεξάρτητα από τις ιδεολογίες τους αναγνωρίζουν το μεγάλο ψηφιακό άλμα που έχει γίνει στην πατρίδα μας, μεγαλύτερο από αυτά που έχουν κάνει άλλες χώρες στην ΕΕ», είπε ο πρωθυπουργός.
Και πρόσθεσε ότι «αποδείξαμε ότι με τη χρήση της τεχνολογίας το κράτος μπορέσει να αλλάξει ουσιαστικά», κάνοντας λόγο για μία τεχνολογία που εξυπηρετεί τον πολίτη.
«Η τεχνολογία έτσι όπως εφαρμόζεται έχει ιδεολογικό πρόσωπο, αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες, επιτρέπει στους πολίτες απομονωνόμενων περιοχών να εξυπηρετούνται από το κράτος», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
«Πίσω από κάθε ταλαιπωρία του πολίτη μπορεί να κρύβεται μια εστία διαφθοράς. Όσο το κράτος γίνεται ταυτόχρονα πιο απρόσωπο και πιο φιλικό, αυτό αλλάζει. Η τεχνολογία όπως εφαρμόζεται έχει ιδεολογικό πρόσημο. Δίνει ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες. Η τεχνολογία είναι ευκαιρία η Ελλάδα όχι να φτάσει την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά να πρωταγωνιστήσει. Το αποδείξαμε, για παράδειγμα με το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην περίοδο της πανδημίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
«Δεν θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς αυτό το υπουργείο και χωρίς την καλλιέργεια κουλτούρας συνεργασίας με τα υπόλοιπα υπουργεία», τόνισε.
Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού