Κιλκις: “Μαϊμού” συμβολαιογράφος απέσπασε από ηλικιωμένη χρήματα, λίρες και κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ
✨Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κιλκίς εξιχνίασαν τηλεφωνική απάτη κατά 74χρονης, με δικογραφία σε βάρος 27χρονου που ταυτοποιήθηκε.
✨Συνεργός προσποιούμενος συμβολαιογράφο απέσπασε από την ηλικιωμένη 5.300 ευρώ, 32 λίρες και κοσμήματα, τα οποία παρέλαβε ο 27χρονος και διέφυγε με όχημα.
✨Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των συνεργών και πιθανή εμπλοκή τους σε παρόμοια εγκλήματα, ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Κιλκίς.
✨Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να μην εμπιστεύονται αγνώστους, να μην αποκαλύπτουν πολύτιμα αντικείμενα και να ενημερώνουν άμεσα για απόπειρες απάτης.
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κιλκίς, τηλεφωνική απάτη σε βάρος 74χρονης γυναίκας, που έγινε την περασμένη Τρίτη σε χωριό του Κιλκίς. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 27χρονου ημεδαπού άνδρα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, συνεργός του τηλεφώνησε στο σταθερό τηλέφωνο της ηλικιωμένης και προσποιούμενος τον συμβολαιογράφο, την έπεισε να συγκεντρώσει χρήματα και κοσμήματα, προκειμένου δήθεν να καταμετρηθούν.
Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 5.300 ευρώ, 32 λίρες Αγγλίας και διάφορα κοσμήματα, τα οποία παρέλαβε ο προαναφερόμενος άνδρας και διέφυγε με όχημα, ιδιοκτησίας της 32χρονης αδελφής του.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, τόσο για την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας των συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.
Στο μεταξύ, με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας συστήνει στους πολίτες:
* Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που σας τηλεφωνούν και προσποιούνται διάφορες ιδιότητες.
* Μην αποκαλύπτετε αν έχετε στο σπίτι χρήματα, κοσμήματα ή πολύτιμα αντικείμενα.
* Ενημερώνετε πάντα την αστυνομία, ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Υπενθυμίζει ακόμα, πως η διάδοση των σχετικών συμβουλών σε συγγενείς, φίλους και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους, μπορεί να αποτρέψει νέα περιστατικά εξαπάτησης.
Περισσότερες συμβουλές είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη / Χρήσιμες συμβουλές».