Γεραπετρίτης: Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου
Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, υπό τον πρόεδρο της υποεπιτροπής Θαλάσσιας Ισχύος και Δυνάμεων Προβολής Ισχύος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Trent Kelly. Τετάρτη 27 Μαΐου 2026. (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI)
Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου, υπό τον Ρεπουμπλικανό Τρεντ Κέλι, πρόεδρο της Υποεπιτροπής Θαλάσσιας Ισχύος και Δυνάμεων Προβολής της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις και η στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ.
Συζητήθηκαν επίσης οι διεθνείς εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, την ευρύτερη Μέση Ανατολή και τα ζητήματα θαλάσσιας ασφάλειας.
Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε και ο ρόλος της ελληνικής ομογένειας στην περαιτέρω ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.