Δέλλας: Με την τελευταία πτήση Αθήνα, με την πρώτη πρωινή Ηράκλειο για να είναι δίπλα στη Μαστροκώστα
✨Ο Τραϊανός Δέλλας, γνωστός για την καριέρα του στο Euro2004, εγκατέλειψε την προπονητική για να στηρίξει τη γυναίκα του, Γωγώ Μαστροκώστα.
✨Κατά τη διάρκεια της μάχης της συζύγου του με τον καρκίνο, ταξίδευε καθημερινά άυπνος μεταξύ Κρήτης και Αθήνας για να βρίσκεται κοντά της.
✨Όταν η κατάσταση της υγείας της επανεμφανίστηκε, αποχώρησε από τον ΟΦΗ, αφήνοντας πίσω του σημαντικό έργο και τρεις τελικούς που οδήγησε την ομάδα.
✨Η Γωγώ Μαστροκώστα έχασε τη ζωή της, ενώ η σκέψη και τα συλλυπητήρια στρέφονται στον Τραϊανό Δέλλα για τη μεγάλη του απώλεια.
Ο Τραϊανός Δέλλας ο «Κολοσσός» του Euro2004 δεν υπήρξε μόνο ένας σκληρός αμυντικός που διακρίθηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και ένας αλύγιστος χαρακτήρας, όταν χρειάστηκε να εγκαταλείψει την προπονητική για χάρη της Γωγώς Μαστροκώστα που τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή μετά από μάχη με τον καρκίνο.
Όλα αυτά τα χρόνια που η σύζυγός του πάλευε για τη ζωή της, ο ίδιος στεκόταν διαρκώς στο πλευρό της, ακόμα και όταν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του τον έστελναν συχνά εκτός Αθήνας.
Μάλιστα, όταν το πρόβλημα υγείας της επανεμφανίστηκε, εκείνος αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ, προκειμένου να αφιερωθεί στην Μαστροκώστα και εγκατέλειψε την καριέρα του.
Τις δυσκολίες που βίωνε ο Δέλλας και λόγω απόστασης την περίοδο που ήταν προπονητής στον ΟΦΗ, αποκάλυψε μέσα από μία συγκλονιστική ανάρτησή του ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Creta Media Group, Μανώλης Αλεξάκης.
Ο ίδιος τόνισε ότι την περίοδο που ο «Κολοσσός» ήταν προπονητής του ΟΦΗ, ο Δέλλας έπαιρνε κάθε ημέρα την τελευταία πτήση για Αθήνα από την Κρήτη και επέστρεφε στο Ηράκλειο την επόμενη το πρωί άυπνος, μόνο και μόνο για να βρίσκεται έστω και για λίγες ώρες δίπλα στη γυναίκα της ζωής του:
«Έφευγε με την τελευταία πτήση για Αθήνα και επέστρεφε το πρωί Ηράκλειο για την προπόνηση, άυπνος. Ήθελε να είναι δίπλα στην αγαπημένη του Γωγώ έστω λίγες ώρες» τόνισε σε ανάρτησή του ο κ. Αλεξάκης.
«Τελικά άφησε την προπονητική και τον ΟΦΗ για να στηρίξει τη γυναίκα του, ήδη όμως είχε ανάψει τη φλόγα. Είχε φέρει σπουδαίους ποδοσφαιριστές στο Ηράκλειο. Εκείνους που μας πήγαν σε 3 τελικούς. Δυστυχώς η Γωγώ Μαστροκώστα έχασε τη μάχη για τη ζωή και τη σκέψη μας από χθες είναι δίπλα σ’ αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο. Μεγάλε Τραϊανέ συλλυπητήρια», πρόσθεσε.