Όλυμπος: Άκαρπες για τρίτη ημέρα οι έρευνες για τον 25χρονο ορειβάτη

 Όλυμπος: Άκαρπες για τρίτη ημέρα οι έρευνες για τον 25χρονο ορειβάτη

Για τρίτο 24ωρο βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εντοπισμού του 25χρονου Ισπανού ορειβάτη στον Όλυμπο, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από την περασμένη Τρίτη κατά τη διάρκεια ανάβασης.

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών δυσχέραναν σημαντικά το έργο των σωστικών συνεργείων, ωστόσο σήμερα η εικόνα του καιρού παρουσιάζει αισθητή βελτίωση, γεγονός που ενισχύει τις προσπάθειες των Αρχών.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο νεαρός φέρεται να αναχώρησε από το καταφύγιο «Σπ. Αγαπητός» με προορισμό τον Μύτικα, χωρίς όμως να διαθέτει τον απαραίτητο ορειβατικό εξοπλισμό για τόσο απαιτητική διαδρομή.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς του 25χρονου ενημέρωσαν τις ελληνικές Αρχές το απόγευμα της Τετάρτης, όταν έχασαν κάθε επικοινωνία μαζί του. Όπως ανέφεραν, τους είχε ενημερώσει πως θα επιχειρούσε ανάβαση προς τον Μύτικα, όμως από τότε δεν υπήρξε κανένα σημάδι ζωής.

Στις χθεσινές έρευνες συμμετείχαν 20 πυροσβέστες από τη 2η και 8η ΕΜΑΚ, δύο εθελοντές διασώστες και τρία drones, τα οποία πραγματοποίησαν εκτεταμένες πτήσεις πάνω από τις κορυφές του Ολύμπου, εξετάζοντας κάθε πιθανό σημείο εντοπισμού του αγνοούμενου ορειβάτη.

Σχετικά Άρθρα