Στη φυλακή 6 από τους 8 συλληφθέντες για την ληστεία τράπεζας στην Τιθορέα
✨Έξι από τους οκτώ κατηγορούμενους για τη ληστεία στη Τιθορέα προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.
✨Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις για πέντε κακουργήματα, όπως ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και χρήση πολεμικών όπλων.
✨Εκτός από τα κακουργήματα, κατηγορούνται επίσης για πλημμελήματα όπως παράνομη οπλοφορία, κατοχή ναρκωτικών, βία κατά υπαλλήλων και παραποίηση πινακίδων κυκλοφορίας.
✨Κατά την αποχώρησή τους από τα δικαστήρια σημειώθηκε ένταση με χρήση χημικών και κροτίδων λάμψης, ενώ υποστηρικτές των κατηγορουμένων φώναζαν συνθήματα υπέρ τους.
Στη φυλακή οδηγούνται μετά τις σημερινές απολογίες τους στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι έξι εκ των οκτώ κατηγορουμένων για την υπόθεση της ληστείας στη Τιθορέα Φθιώτιδας.
Οι οκτω κατηγορούμενοι πέρασαν σήμερα το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου για να απολογηθούν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ έξω απο τα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί πλήθος υποστηρικτών τους, φωνάζοντας συνθήματα προς συμπαράστασή τους. Αμέσως μετά οι έξι εκ των κατηγορουμένων προφυλακίστηκαν και μόνο δυο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Σε βάρος των κατηγορουμένων η εισαγγελία είχε απαγγείλει βαρύτατες κατηγορίες. Συγκεκριμένα τους είχε ασκήθεί ποινική δίωξη για πέντε κακουργηματικές κατηγορίες και σειρά πλημμεληματικών αδικημάτων. Μεταξύ άλλων οι συλληφθέντες διώκονται για τα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού κατ’ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση, της ληστεία από κοινού και κατά συρροή, της διακεκριμένης περίπτωσης παράνομης κατοχής πυροβόλων όπλων και της διακεκριμένης περίπτωσης παράνομης οπλοφορίας (πολεμικά τυφέκια, χειροβομβίδες κ.λπ). Ακόμη στους συλληφθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη οπλοφορία, παράνομη κατοχή όπλων, προμήθεια κατοχή ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση, βία κατά υπάλληλων και παραποίηση πινακίδων αριθμού κυκλοφορίας.
Φέρονται να επιφυλάχθηκαν να δώσουν εξηγήσεις κάποια άλλη στιγμή.
Κατά την έξοδο των κατηγορουμένων απο τα δικαστήρια σημειώθηκε ένταξη ενώ έγινε χρήση χημικών και κροτου λάμψης.