Χρυσοχοΐδης για 89χρονο:Υπήρξαν κενά ασφαλείας, κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, θα γίνει αποτίμηση
✨Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να παρουσιάζεται ως χώρα με κενά ασφαλείας, αναφερόμενος σε περιστατικό με έναν 89χρονο δράστη.
✨Ο δράστης είχε στο παρελθόν ψυχολογικά προβλήματα και του είχε αφαιρεθεί όπλο το 2018, ενώ εξετάζονται τα κενά στην ασφάλεια του Πρωτοδικείου.
✨Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα χωρίς καθημερινά παρόμοια περιστατικά και δεν χρειάζεται υπερβολικά μέτρα φύλαξης σε όλες τις υπηρεσίες.
✨Τέλος, τόνισε την ανάγκη για γρήγορη σύλληψη και αποτίμηση του συμβάντος ώστε η ΕΛ.ΑΣ. να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά της σε παρόμοιες περιπτώσεις.
«Η Ελλάδα δεν πρέπει να παρουσιάζεται ως χώρα με κενά ασφαλείας», υπογράμμισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο Action24 στην εκπομπή «Πίσω από τις Γραμμές», σχολιάζοντας τα περιστατικά με δράστη έναν 89χρονο, στο κέντρο της Αθήνας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει έντονα ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία και είχε νοσηλευτεί με εισαγγελική παραγγελία και αναρωτήθηκε πώς ξανά απέκτησε όπλο από τη στιγμή που το 2018 του είχε αφαιρεθεί.
Όπως είπε, το περιστατικό ήταν επικίνδυνο και δυσάρεστο. «Η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής, όπου όμως υπάρχουν και επικίνδυνοι άνθρωποι, όπως ήταν και ο 89χρονος που δεν συμπεριφερόταν αντίστοιχα με την ηλικία του». Ωστόσο, όπως τόνισε «δεν έχουμε κάθε μέρα περιστατικά στην Ελλάδα, όπου μπαίνει ένας ένοπλος μέσα σε μια Υπηρεσία και πυροβολεί υπαλλήλους. Δεν υπάρχει λόγος στην Ελλάδα, μια χώρα τόσο ήσυχη, τόσο ασφαλή, να φυλάσσονται όλες οι υπηρεσίες, να υπάρχουν παντού κάμερες και ιδιωτικοί φύλακες και να κάνουμε τόσες δαπάνες. Δεν είναι η Ελλάδα μια τέτοια χώρα», επανέλαβε.
Πρόσθεσε, επίσης, πως εξετάζονται τα κενά στην ασφάλεια του Πρωτοδικείου λέγοντας: «Κακώς μπήκε στο δικαστικό μέγαρο χωρίς έλεγχο… Κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους… Ποιοι είναι υπεύθυνοι εκεί; Ποιοι έχουν υποχρέωση να ελέγξουν;.. Υπήρξαν κενά ασφαλείας με την έννοια ότι δεν υπάρχουν μηχανήματα XRAY και προσωπικό, το οποίο θα ελέγχει την είσοδο και την έξοδο…».
Σχετικά με το αν υπάρχει ευθύνη της αστυνομίας, είπε πως, ο ίδιος εστίασε στο να είχε συλληφθεί γρηγορότερα ο δράστης, ώστε να πάψει ο κίνδυνος και πρόσθεσε ότι θα γίνει αποτίμηση, ώστε σε τυχόν αντίστοιχες περιπτώσεις οι Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικές.