Άγιος Δημήτριος: Η υπερασπιστική γραμμή του δολοφόνου- Τι αναμένεται να πει αύριο
✨Ο δράστης της δολοφονίας του 27χρονου γιου ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ. θα απολογηθεί την Τρίτη για το περιστατικό στον Άγιο Δημήτριο.
✨Ισχυρίζεται πως το μαχαιρώμα έγινε κατά τη διάρκεια συμπλοκής χωρίς πρόθεση δολοφονίας και ότι το όπλο χρησιμοποιήθηκε μόνο για αυτοπροστασία.
✨Αναμένεται να δικαιολογήσει την απόκρυψη και τον καθαρισμό του μαχαιριού ως αντίδραση πανικού, ενώ υποστηρίζει πως μετανιώνει βαθιά για το συμβάν.
✨Ο νεαρός θύμα ήταν γνώριμος των Αρχών και συνήθιζε να οπλοφορεί, φέροντας το ίδιο μαχαίρι και ένα μαχαίρι τύπου «πεταλούδα».
Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη (28/04) ο δράστης της στυγερής δολοφονίας του 27χρονου γιου ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για το περιστατικό στον Άγιο Δημήτριο. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης καλείται να απολογηθεί για την πράξη που στέρησε τη ζωή στον νεαρό άνδρα, σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.
Η υπερασπιστική του τακτική θα βασιστεί στον ισχυρισμό πως το μοιραίο χτύπημα με το μαχαίρι επήλθε κατά τη διάρκεια συμπλοκής, χωρίς ο ίδιος να έχει συνειδητοποιήσει ότι έπληξε το θύμα στην καρδιά.
Όπως προκύπτει από πληροφορίες, θα δηλώσει πως αντιλήφθηκε τον τραυματισμό αλλά όχι τον θάνατο του 27χρονου, ενώ θα επιμείνει πως έφερε το όπλο αποκλειστικά για αυτοπροστασία, δίχως να υπάρχει πρόθεση αφαίρεσης ζωής.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να ενημερώθηκε για την τραγική κατάληξη το ίδιο βράδυ από τηλεφώνημα φίλου του, ενώ βρισκόταν μαζί με την υπόλοιπη παρέα του.
Σχετικά με τις κινήσεις του να πλύνει το μαχαίρι, να το αποκρύψει και να αλλάξει ρουχισμό, αναμένεται να τις αποδώσει στο καθεστώς πανικού και φόβου που τον κυρίευσε.
«Έχω μετανιώσει, μακάρι να γυρνούσα τον χρόνο πίσω», υποστήριξε στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του.
Παρόλο που διατείνεται πως είχε την πρόθεση να παραδοθεί οικειοθελώς, οι ισχυρισμοί αυτοί φαίνεται να προσκρούουν στην πραγματικότητα, καθώς η παράδοσή του δεν κρίνεται ως αυθόρμητη βάσει των δεδομένων της έρευνας.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο νεαρός αποτελεί γνώριμο των Αρχών, ενώ στοιχεία της Ασφάλειας αναφέρουν πως συνήθιζε να οπλοφορεί, φέροντας πάνω του τόσο το επίμαχο μαχαίρι όσο και ένα τύπου «πεταλούδα».