Νετανιάχου: Η αποκάλυψή του για τον καρκίνο του προστάτη- “Είμαι υγιής πλέον”

 Νετανιάχου: Η αποκάλυψή του για τον καρκίνο του προστάτη- “Είμαι υγιής πλέον”
💡 AI Summary by Libre

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι υποβλήθηκε σε θεραπεία για κακοήθη όγκο στον προστάτη, μετά από προηγούμενη επέμβαση για καλοήθη υπερτροφία τον Δεκέμβριο του 2024.

Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή, με όλες τις εξετάσεις φυσιολογικές και σταθερή καρδιακή λειτουργία, παρά τον βηματοδότη που φέρει από τον Ιούλιο του 2023.

Κατά τον προγραμματισμένο έλεγχο μετά την επέμβαση, εντοπίστηκε μικρή κακοήθης αλλοίωση, την οποία ο Νετανιάχου επέλεξε να θεραπεύσει άμεσα αντί να παρακολουθεί.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η θεραπεία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, παραμένει σε καλή φυσική κατάσταση και συνεχίζει κανονικά τα καθήκοντά του.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου γνωστοποίησε ότι υποβλήθηκε σε θεραπεία για κακοήθη όγκο στον προστάτη, μετά από προηγούμενη χειρουργική επέμβαση για καλοήθη υπερτροφία τον Δεκέμβριο του 2024.

Στην εκτενή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που συνόδευε την ετήσια ιατρική αξιολόγησή του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και πως η θεραπεία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Σύμφωνα με την ιατρική έκθεση, όλες οι αιματολογικές εξετάσεις και τα τεστ φυσικής κατάστασης βρίσκονται εντός φυσιολογικών ορίων, ενώ η καρδιακή του λειτουργία παραμένει σταθερή, παρά το γεγονός ότι φέρει βηματοδότη από τον Ιούλιο του 2023.

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι καθυστέρησε τη δημοσιοποίηση της κατάστασής του περίπου δύο μήνες, υποστηρίζοντας πως ήθελε να αποφύγει πιθανή πολιτική εκμετάλλευση της πληροφορίας, εν μέσω εντάσεων και φημών που είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Παρά τα προβλήματα υγείας, ο Νετανιάχου τόνισε ότι παραμένει σε καλή φυσική κατάσταση και συνεχίζει κανονικά τα καθήκοντά του.

Σε ανάρτησή του, ο Νετανιάχου ανέφερε: «Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τρία πράγματα: Πρώτον, δόξα τω Θεώ, είμαι υγιής. Δεύτερον, βρίσκομαι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Τρίτον, είχα ένα μικρό ιατρικό πρόβλημα στον προστάτη, το οποίο αντιμετωπίστηκε πλήρως».

Όπως εξήγησε, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου ελέγχου μετά την επέμβαση τον Δεκέμβριο του 2024, οι γιατροί εντόπισαν μια μικρή αλλοίωση, μικρότερη του ενός εκατοστού, η οποία διαγνώστηκε ως κακοήθης όγκος σε πολύ πρώιμο στάδιο, χωρίς μεταστάσεις.

Αν και του προτάθηκε αρχικά η επιλογή της παρακολούθησης χωρίς άμεση παρέμβαση, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επέλεξε να προχωρήσει σε θεραπεία. «Όταν ενημερώνομαι εγκαίρως για έναν πιθανό κίνδυνο, επιλέγω να τον αντιμετωπίζω άμεσα. Αυτό ισχύει τόσο σε εθνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υποβλήθηκε σε στοχευμένη θεραπεία, η οποία εξάλειψε πλήρως το πρόβλημα.

Σχετικά Άρθρα