Νέα στοιχεία για το ελληνόκτητο “Epaminondas”: Κινείται προς τον Περσικό Κόλπο

 Νέα στοιχεία για το ελληνόκτητο “Epaminondas”: Κινείται προς τον Περσικό Κόλπο

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία το ελληνόκτητο πλοίο “Epaminondas” κινείται αυτή τη στιγμή με ταχύτητα 14,8 κόμβων και κατευθύνεται βορειοδυτικά, κινούμενο στον ιρανικό διάδρομο που έχουν χαράξει οι Φρουροί της Επανάστασης.

Η κίνησή του παρακολουθείται στενά, καθώς ενδέχεται να σχετίζεται είτε με διαδικασία απελευθέρωσης μετά από διαπραγματεύσεις είτε με μεταφορά του προς το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν, όπου στο παρελθόν έχουν οδηγηθεί αντίστοιχα δεσμευμένα πλοία από τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Το πλοίο φέρει σημαία Λιβερίας και το πλήρωμά του αποτελείται από 21 ναυτικούς (υπήκοοι Ουκρανίας και Φιλιππινών). Σύμφωνα με ανακοίνωση της Technomar, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Γιουρούκου, που είχε ναυλώσει το πλοίο, όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή.

Νωρίτερα, το υπουργείο Ναυτιλίας της Ελλάδας είχε εκδώσει ενημέρωση σύμφωνα με την οποία το «Epaminondas» δεν έχει καταληφθεί, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα ιρανικά μέσα ενημέρωσης και το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Από την επίθεση προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στη γέφυρα του πλοίου παρά τις αρχικές ανησυχητικές αναφορές για σοβαρότερο πλήγμα.

Το Ιράν εξαπέλυσε μπαράζ επιθέσεων στην περιοχή και σε πλοία συμφερόντων άλλων χωρών.

Σχετικά Άρθρα