Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε περισσότερους από 250 μαχητές της Χεζμπολάχ
Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σε μαζικά πλήγματα στον Λίβανο σκοτώθηκαν πέντε διοικητές της Χεζμπολάχ, καθώς και περισσότεροι από 250 μαχητές του σιιτικού κινήματος που υποστηρίζεται από το Ιράν, σύμφωνα με επικαιροποιημένο απολογισμό.
Από την πλευρά του Λιβάνου, το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι περισσότεροι από 350 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 1.200 έχουν τραυματιστεί από τις επιδρομές, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως από τις πιο σφοδρές από την έναρξη των εχθροπραξιών στις αρχές Μαρτίου.
Σε επίσημη ανακοίνωση, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι περισσότεροι από 250 μαχητές της Χεζμπολάχ εξουδετερώθηκαν σε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Βηρυτό, στην Μπεκάα και στον νότιο Λίβανο.
Την Παρασκευή είχε δοθεί αρχικός απολογισμός με περισσότερους από 180 νεκρούς μαχητές, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκαν και στοχευμένες απώλειες διοικητών, μεταξύ των οποίων στελέχη της μονάδας Πληροφοριών και της επιμελητειακής υποστήριξης.
Η Χεζμπολάχ εμπλέκεται ενεργά στη σύγκρουση με το Ισραήλ, με τις εχθροπραξίες να έχουν κλιμακωθεί, οδηγώντας σε εκτεταμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις και εκατέρωθεν πλήγματα στην περιοχή.