Έξοδος: Η εικόνα σε δρόμους, ΚΤΕΛ, λιμάνια-Ο καιρός σε Επιτάφιο, Ανάσταση, Πάσχα

 Έξοδος: Η εικόνα σε δρόμους, ΚΤΕΛ, λιμάνια-Ο καιρός σε Επιτάφιο, Ανάσταση, Πάσχα
💡 AI Summary by Libre

Η κίνηση στα λιμάνια, τα ΚΤΕΛ και τα διόδια είναι αυξημένη λόγω της μεγάλης εξόδου για το Πάσχα, με πληρότητα κοντά στο 100%.

Η ΕΜΥ προβλέπει βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Μεγάλη Παρασκευή και την Ανάσταση, ενώ την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά.

Η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει αυστηρά μέτρα τροχαίας με ενισχυμένη αστυνόμευση και έμφαση σε επικίνδυνες παραβάσεις για την αποφυγή ατυχημάτων.

Οι θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα θα κυμανθούν από 2 έως 20 βαθμούς Κελσίου, με τοπικές βροχές κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και ανατολικές περιοχές.

Στα λιμάνια, τα ΚΤΕΛ αλλά και στα διόδια η κίνηση είναι πολύ αυξημένη και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή με την έξοδο να κορυφώνεται αύριο Μεγάλο Σάββατο. Η φετινή έξοδος φαίνεται να είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών καθώς σε αυτό συντελούν και οι καλές καιρικές συνθήκες παρά το γεγονός ότι το Πάσχα φέτος πέφτει σχετικά νωρίς.

Ας δούμε τις προγνώσεις των μετεωρολόγων για σήμερα Μ. Παρασκευή, αύριο Μ. Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα οπότε αναμένεται η επιστροφή των εκδρομέων.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, την Ανάσταση θα έχει γενικά χαμηλές θερμοκρασίες ενώ την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι καλός.




Όσον αφορά την έξοδο σύμφωνα με την Τροχαία από τις 6 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης μέχρι και χθες το βράδυ πάνω από εβδομήντα χιλιάδες οχήματα είχαν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο και πάνω από πενήντα χιλιάδες προς Λαμία. Ο αριθμός των οχημάτων που θα περάσουν τα διόδια θα ξεπεράσεις τις 450 χιλιάδες.


Αλλά και στα λιμάνια της χώρας καταγράφεται το αδιαχώρητο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και τις εκτιμήσεις του Λιμενικού Σώματος, για τη Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2026, από το λιμάνι του Πειραιά και την πύλη Τζελέπη αναχώρησαν 20 πλοία με τουλάχιστον 20.225 επιβάτες να ταξιδεύουν με αυτά.

  • Για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιήθηκαν 23 απόπλοι συμβατικών επιβατηγών-οχηματαγωγών και 15 αναχωρήσεις υδροπτέρυγων.
  • Από τη Ραφήνα αναχώρισαν για τις Κυκλάδες, 11 πλοίο με εκτιμώμενη αναχώρηση 7.440 επιβατών, καθώς και τέσσερα επιπλέον δρομολόγια προς Μαρμάρι.
  • Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν εννέα απόπλοι με την επιβατική κίνηση να υπολογίζεται σε 2.284 αναχωρήσεις επιβατών.

Αντίστοιχος αριθμός πλοίων για δρομολόγια προς ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα έχει προγραμματιστεί και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Μόνο από το λιμάνι του Πειραιά για σήμερα έχουν προγραμματιστεί τουλάχιστον 16 δρομολόγια για Κυκλάδες, 18 για τον Αργοσαρωνικό, ενώ από την Ραφήνα για Κυκλάδες θα φύγουν τουλάχιστον 12 πλοία.


Με πληρότητα που αγγίζει το 100% αναχωρούν τα λεωφορεία από το σταθμό υπεραστικών στον Κηφισό με τους επιβάτες να κατακλύζουν τον χώρο περιμένοντας να ταξιδέψουν προς τους αγαπημένους τους προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η κίνηση στον υπεραστικό σταθμό είναι πολύ αυξημένη ενώ τα προγραμματισμένα δρομολόγια για ολόκληρη τη χώρα ξεπερνούν τα 400.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 15 χιλιάδες άνθρωποι θα ταξιδέψουν σήμερα με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

  • Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε βάσει του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας και περιλαμβάνει:

  • εντατικά μέτρα τροχαίας αστυνόμευσης στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου
  • παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου
  • παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),
  • αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
  • ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις,
  • συνεργασία με συναρμόδιους Φορείς και Υπηρεσίες, καθώς και ενημέρωση των πολιτών μέσω των Γραφείων Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.


Καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ- Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Μακεδονία – Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή όμβρους στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά θαλάσσια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 και τοπικά 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – Δυτική Στερεά – Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία – Ανατολική Στερεά – Εύβοια – Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους στην Θεσσαλία (κυρίως θαλάσσια – παραθαλάσσια), τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες – Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στις Κυκλάδες.

Ανεμοι: Στις Κυκλάδες από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 με 18 και στην Κρήτη τοπικά 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις απογευματινές ώρες στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Από τις μεσημβρινές ώρες ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις που από αργά το απόγευμα θα αυξηθούν.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα μεταβλητοί στρεφόμενοι τη νύχτα σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν σε όλη σχεδόν τη χώρα και μόνο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανώς να συνεχιστούν.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες και στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βορειοανατολικά δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 16 με 18 και τοπικά στα δυτικά τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Στα δυτικά οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί ενισχυόμενοι από το απόγευμα στο Ιόνιο στα 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σχετικά Άρθρα