Στους δρόμους πάλι οι αγρότες-Κινητοποιήσεις στην Καρδίτσα

 Στους δρόμους πάλι οι αγρότες-Κινητοποιήσεις στην Καρδίτσα

Στους δρόμους ετοιμάζονται να βγουν ξανά οι αγρότες, με τους επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα να προχωρούν σε κινητοποιήσεις, κλείνοντας το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης τον Ε65.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας απηύθυνε κάλεσμα σε όλη την περιοχή, ζητώντας τη στήριξη στον αγώνα τους.

Οι αγρότες καταγγέλλουν ότι οι πληρωμές μετατίθενται συνεχώς με παρατάσεις, ενώ το αυξημένο κόστος παραγωγής, ιδιαίτερα σε λιπάσματα και πετρέλαιο, τους έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο.

Τα βασικά αιτήματα των αγροτών:

  • να γίνουν τώρα όλες οι πληρωμές και όσων χρημάτων μας χρωστάνε.
  • Εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής.
  • αναπλήρωση εισοδήματος και επιστροφή όλων των κλεμμένων χρημάτων. Να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι όσο «ψηλά» και αν είναι.
  • Επιβολή πλαφόν στις τιμές προ 5ετίας σε λιπάσματα, φυτοφάρμακα και αγροτικά εφόδια για να σταματήσει η ληστεία των μονοπωλίων.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο για όλους τους αγρότες με τιμή στο 1 ευρώ όπως μας είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.
  • Φθηνό ρεύμα στα 7 λεπτά για όλους, χωρίς τις επιβαρύνσεις που μας πνίγουν.
  • Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αρδευτικά.
  • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες, ΕΦΚΑ, κλπ, που δημιουργήθηκαν από τις πολιτικές που μας εξαθλίωσαν.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις και τα αγροτοδικεία.

Σχετικά Άρθρα