Σοκ στην Πάτρα: Μωράκι 10 μηνών νοσηλεύεται με κατάγματα και εγκαύματα

 Σοκ στην Πάτρα: Μωράκι 10 μηνών νοσηλεύεται με κατάγματα και εγκαύματα
💡 AI Summary by Libre

Ένα 10μηνο βρέφος μεταφέρθηκε στην Πάτρα με κατάγματα και εγκαύματα, ενώ νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων για πιθανή κακοποίηση.

Οι αρχές και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενεργοποίησαν τον μηχανισμό Missing Kid Alert για την αναζήτηση της 16χρονης μητέρας, η οποία επέστρεψε στο σπίτι στις 11/7/2024.

Παράλληλα, ο 13χρονος αδερφός του βρέφους βρέθηκε μόνος στην Πάτρα και νοσηλεύτηκε, ενώ η φιλοξενία του δεν υλοποιήθηκε παρά το αίτημα του οργανισμού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεργάζεται με αρμόδιες αρχές και φορείς για την προστασία των παιδιών, με κλιμάκιο στην Πάτρα για συνάντηση του Περιφερειακού Δικτύου Δυτικής Ελλάδας.

Ένα μωρό 10 μηνών μεταφέρθηκε από την Ηλεία στην Πάτρα με κατάγματα αλλά και εγκαύματα στο σώμα του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το flamis.gr, το μωράκι νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως είχε υποστεί κακοποίηση.

Οι γιατροί του Καραμανδανείου ειδοποίησαν τις Αρχές για να γίνει έρευνα σε σχέση με την κακοποίηση που φέρεται να υπέστη.

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε το Χαμόγελο του Παιδιού

Με αφορμή δημοσιεύματα, βάσει των οποίων ένα μωρό μόλις 10 μηνών νοσηλεύεται με κατάγματα και εγκαύματα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα,

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι:

28/05/24 κατόπιν εισαγγελικής εντολής «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού Missing Kid Alert, με στόχο την αναζήτηση της 16χρονης, τότε, μητέρας, σήμερα, του 10μηνου μωρού, η οποία είχε πραγματοποιήσει φυγή από το σπίτι της.

11/7/2024 έληξε ο μηχανισμός Missing Kid Alert, καθώς η 16χρονη επέστρεψε σπίτι της.

Παράλληλα με τις παραπάνω ενέργειες του Οργανισμού για την 16χρονη, από τις 20/5/24 και ανεξάρτητα από την αναζήτηση, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρείχε φροντίδα στον 13χρονο αδερφό της αγνοούμενης, ο οποίος είχε βρεθεί να περιπλανιέται μόνος στην Πάτρα και κατόπιν εισαγγελικής εντολής βρισκόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Στις 04/06/24 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε αίτημα για τη φιλοξενία του 13χρονου, το οποίο δεν υλοποιήθηκε.

Σήμερα, 2 χρόνια μετά, η ελληνική κοινωνία για πολλοστή φορά συγκλονίζεται από την –όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ- βάναυση κακοποίηση ενός μωρού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», κλιμάκιο του οποίου βρίσκεται σήμερα στην Πάτρα για την 1η συνάντηση του Περιφερειακού Δικτύου Δυτικής Ελλάδας με τη συμμετοχή θεσμικών και εθελοντικών φορέων της περιοχής με στόχο τη δημιουργία πλαισίου για την αποτελεσματικότερη διαχείριση όλων των φαινομένων που απειλούν τα παιδιά, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές, που έχουν αναλάβει την υπόθεση του μωρού 10 μηνών.

Πληροφορίες

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” – Γραφείο Τύπου

press@hamogelo.gr

τηλ. 11040 (αστική χρέωση)

Σχετικά Άρθρα