Πούτιν: Το Ιράν παραμένει αξιόπιστος εταίρος μας
Την υποστήριξή του στο Ιράν και την ηγεσία του εξέφρασε ανοικτά ο Βλαντιμίρ Πούτιν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ρωσία είναι αξιόπιστος εταίρος της Τεχεράνης την ώρα που ΗΠΑ και Ισραήλ συνεχίζουν το κύμα επιθέσεων.
Ο Ρώσος πρόεδρος συνεχάρη τους Ιρανούς ηγέτες για το Νορούζ, την Περσική Πρωτοχρονιά, και δήλωσε ότι η Μόσχα παραμένει πιστός φίλος και αξιόπιστος εταίρος της Τεχεράνης, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.
Η έκφραση στήριξης ήρθε στον απόηχο της αποκάλυψης ότι η Μόσχα πρότεινε στις ΗΠΑ να σταματήσει να μοιράζεται πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών με το Ιράν, όπως τις ακριβείς συντεταγμένες των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, εφόσον όμως, η Ουάσιγκτον σταματήσει να παρέχει στην Ουκρανία πληροφορίες σχετικά με τη Ρωσία.
Όπως αναφέρει το Politico, δύο άτομα που είναι εξοικειωμένα με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας δήλωσαν ότι η πρόταση υποβλήθηκε από τον Ρώσο απεσταλμένο Κίριλ Ντμίτριεφ στους απεσταλμένους της κυβέρνησης Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρετ Κούσνερ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους την περασμένη εβδομάδα στο Μαϊάμι.
Οι ΗΠΑ απέρριψαν την πρόταση, ανέφεραν οι πηγές που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας λόγω του ευαίσθητου ζητήματος.