Διάψευση Αραγτσί για επαφές Ιράν – ΗΠΑ
Σε κατηγορηματική διάψευση χθεσινού δημοσιεύματος σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος έχει ξαναρχίσει τις επαφές με τον ειδικό απεσταλμένο του Λευκού Οίκου Στιβ Γουίτκοφ προχώρησε σήμερα ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Αραγτσί.
«Η τελευταία επαφή μου με τον κ. Γουίτκοφ έγινε πριν από την απόφαση του εργοδότη του να σκοτώσει τη διπλωματία με ακόμη μια παράνομη στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Αραγτσί μέσω X.
«Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου κατά τα φαινόμενα μόνο σκοπό έχει να παραπλανήσει όσους εμπορεύονται πετρέλαιο και την κοινή γνώμη», πρόσθεσε ο Ιρανός αξιωματούχος.
My last contact with Mr. Witkoff was prior to his employer's decision to kill diplomacy with another illegal military attack on Iran.
Any claim to the contrary appears geared solely to mislead oil traders and the public.
— Seyed Abbas Araghchi (@araghchi) March 16, 2026