Καλαμάτα: Νέος ασθενής σεισμός 3 ρίχτερ- Καθησυχαστικός ο Λέκκας

 Καλαμάτα: Νέος ασθενής σεισμός 3 ρίχτερ- Καθησυχαστικός ο Λέκκας

Ακόμα μια σεισμική δόνηση, ιδιαίτερα αισθητή, έγινε στην Καλαμάτα στις 14:23 σήμερα το μεσημέρι. Ύστερα από τα 2,8 Ρίχτερ νωρίς το πρωί η νέα σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είχε μέγεθος 3 Ρίχτερ, και έγινε ιδιαίτερα αισθητή και αυτή παρά το μικρό της μέγεθος.

Το επίκεντρο εντοπίζεται, 7χλμ ΒΒΑ της πόλης της Καλαμάτας.

seismos 1

Και οι δυο σεισμοί είχαν αρκετά μικρή διάρκεια αλλά ήταν ιδιαίτερα έντονοι, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί προβλήματα ή ζημιές.

Σε επικοινωνία της ΕΡΤ Καλαμάτας με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Καθηγητή, Ευθύμιο Λέκκα, ο ίδιος τόνισε, ότι παρακολουθούν το φαινόμενο, ωστόσο όπως επισήμανε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, παρά το γεγονός, ότι οι σεισμοί ήταν ιδιαίτερα αισθητοί από τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Σχετικά Άρθρα