Μπαρτζώκας: “Μέρα με τη μέρα αν θα παίξει κάποιο ματς ο Βεζένκοφ”
✨Ο Ολυμπιακός αναχωρεί για τη Γαλλία όπου θα αντιμετωπίσει Παρί και Μονακό σε δύο κρίσιμους αγώνες Euroleague.
✨Η Παρί παίζει γρήγορο μπάσκετ, εκτελώντας στα πρώτα πέντε δευτερόλεπτα, και ο Ολυμπιακός πρέπει να ελέγξει το ρυθμό με στρατηγική και υπομονή.
✨Οι τραυματισμοί των Γουόκαπ και Βεζένκοφ παραμένουν αβέβαιοι, με τον Βεζένκοφ να προπονείται περιορισμένα και τον Γουόκαπ να αναμένεται να επιστρέψει μετά τη Γαλλία.
✨Ο προπονητής τόνισε τη σημασία της στήριξης των παικτών εκτός γηπέδου, καθώς η ομάδα αντιμετωπίζει περιορισμένη προπόνηση και αβέβαιο ευρωπαϊκό ανταγωνισμό.
Ο Έλληνας τεχνικός έκανε δηλώσεις λίγο πριν την αναχώρηση του Ολυμπιακού για τη Γαλλία, όπου θα δώσει δύο σημαντικούς αγώνες για την Euroleague απέναντι σε Παρί και Μονακό.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
Για την Παρί: «Η Παρί είναι μία ομάδα που παίζει στο πιο γρήγορο τέμπο μαζί με τη Βαλένθια. Αρέσκεται να εκτελεί στα πρώτα πέντε δευτερόλεπτα, αλλά αυτό δίνει τη δυνατότητα στον αντίπαλο να ελέγξει το ρυθμό και να εκτελέσει να μπορεί να κερδίσει. Πρέπει να παίξουμε με μυαλό και φυσικά να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας».
Για τους τραυματίες: «Είναι μεγάλο ερωτηματικό για τον Γουόκαπ και τον Βεζένκοφ. Ο Σάσα δεν έχει κάνει προπόνηση. Μέρα με τη μέρα αν θα παίξει κάποιο ματς ο Βεζένκοφ. Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση του Γουόκαπ και θα παίξει το επόμενο ματς μετά τη Γαλλία».
Για την ενέργεια του Ολυμπιακού: «Θα αποδειχθεί αν έχουμε. Πλέον έτσι όπως είναι το ευρωπαϊκό μπάσκετ ούτε οι προπονητές δεν ξέρουν πως θα είναι και θα παίξει η ομάδα τους. Όταν δεν έχουμε καμία προπόνηση και είδαμε βίντεο και κάναμε αποκατάσταση είναι εξαιρετικά αμφίβολο πως θα παρουσιαστούμε. Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τα ματς έτσι, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι παίκτες. Τα παιχνίδια είναι λίγο στην τύχη πια».
Για τον έλεγχο του ρυθμού με την Παρί και τους γκαρντ της ομάδας του: «Είναι σημαντικό ότι σιγά – σιγά είναι και οι δύο υγιείς ο Νιλικίνα και ο Τζόζεφ και ο Τζόζεφ δεν είναι και στο Πρωτάθλημα. Θα είναι δύσκολο ματς, αλλά και σημαντικό για την εξέλιξη της πορείας μας».
Για το ρόλο του ως προπονητής στην καθημερινότητα: «Κοιτάξτε όλοι μας έχουμε και ζωή εκτός μπάσκετ. Είναι πολύ απαιτητική η δουλειά και οι φιλοδοξίες μεγάλες. Πρέπει να υπάρχει επαγγελματισμός. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε ένα γκρουπ γύρω από τους παίκτες που θα τους στηρίζει σωστά και θα τους βοηθάει εκτός μπάσκετ. Έχουμε ανθρώπους που μας βοηθούν πολύ σε αυτό».