Κρήτη: Βίντεο σοκ στα χέρια του Λιμενικού από τη στιγμή του ναυαγίου – Πάνω από 20 οι αγνοούμενοι

 Κρήτη: Βίντεο σοκ στα χέρια του Λιμενικού από τη στιγμή του ναυαγίου – Πάνω από 20 οι αγνοούμενοι
💡 AI Summary by Libre

Ένα βίντεο του Λιμενικού Σώματος καταγράφει τη στιγμή που ένα φορτηγό πλοίο προσεγγίζει υπερφορτωμένη βάρκα με 50-52 μετανάστες κοντά στους Καλούς Λιμένες.

Οι μετανάστες προσπαθούν να πιαστούν από τα σκοινιά που πετούν οι ναυτικοί, προκαλώντας πανικό και την ανατροπή της βάρκας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Τρεις άνθρωποι σώζονται ανεβαίνοντας στο πλοίο, ενώ τουλάχιστον τέσσερις, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, πνίγονται στα παγωμένα νερά της θάλασσας.

Το οπτικό υλικό αποτυπώνει με ωμό τρόπο τον τραγικό επίλογο της προσπάθειας αναζήτησης καλύτερης ζωής για τους μετανάστες.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που βρίσκεται στη διάθεση του Λιμενικού Σώματος δείχνει λεπτό προς λεπτό τον τρόμο, την απελπισία και το τραγικό τίμημα μιας διαδρομής που για κάποιους δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Είναι το video που καταγράφει καρέ-καρέ τη στιγμή που η ελπίδα μετατρέπεται σε πανικό και ο πανικός σε θάνατο. Οι εικόνες από την τραγωδία στους Καλούς Λιμένες είναι ωμές, αμείλικτες, και αποτυπώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο πώς γράφτηκε ο επίλογος για τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, που αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή.

Στο οπτικό υλικό φαίνεται το φορτηγό πλοίο (Φ/Γ) με σημαία Παναμά, το οποίο διερχόταν περίπου 15 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων, να προσεγγίζει την υπερφορτωμένη ξύλινη βάρκα με τους 50 έως 52 επιβαίνοντες. Όλοι είναι ακόμη ζωντανοί. Η αγωνία είναι εμφανής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patris.gr, μόλις το πλοίο πλησιάζει, μέλη του πληρώματος πετούν τα πρώτα σκοινιά προς τη βάρκα. Είναι η κρίσιμη στιγμή. Οι μετανάστες, στην προσπάθειά τους να σωθούν, κινούνται απότομα προς τη μία πλευρά για να τα πιάσουν. Οι ναυτικοί αντιλαμβάνονται αμέσως τον κίνδυνο ανατροπής. Στο βίντεο ακούγονται καθαρά οι φωνές τους: «Danger, danger». Προειδοποιούν, φωνάζουν, προσπαθούν να αποτρέψουν το αναπόφευκτο.

Όμως ο πανικός υπερισχύει. Τρεις άνθρωποι καταφέρνουν να αρπάξουν τα σκοινιά και να ανέβουν στο φορτηγό πλοίο και να σωθούν. Οι υπόλοιποι, κινούμενοι μαζικά προς τη μία πλευρά, ανατρέπουν τη βάρκα. Μέσα σε δευτερόλεπτα, η θάλασσα καταπίνει δεκάδες ανθρώπους. Τουλάχιστον τέσσερις χάνουν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά.

Σχετικά Άρθρα