Φυλακές Δομοκού: Τι είπε στην απολογία του ο Βούλγαρος για την δολοφονία

 Φυλακές Δομοκού: Τι είπε στην απολογία του ο Βούλγαρος για την δολοφονία
💡 AI Summary by Libre

Ο 38χρονος Βούλγαρος δράστης κατέθεσε στον ανακριτή Λαμίας ότι το θύμα τον κάλεσε να πάνε μαζί στον αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού.

Υποστήριξε πως πυροβόλησε σε άμυνα, όταν το θύμα απείλησε με πιστόλι τον αρχιφύλακα, χωρίς να έχει προσχεδιάσει τη δολοφονία.

Ο συνήγορος υπεράσπισης τόνισε ότι ο κατηγορούμενος έδρασε για να σώσει τη ζωή του αρχιφύλακα και τη δική του σε ακραία κατάσταση.

Ζήτησε αναπαράσταση του περιστατικού στις φυλακές, ώστε να επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί και να αποσαφηνιστούν κρίσιμες λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Τρεις ώρες διήρκεσε η απολογία στον ανακριτή Λαμίας του 38χρονου Βούλγαρου, δράστη του εγκλήματος που σημειώθηκε στο Αρχιφυλακείο των φυλακών Δομοκού την περασμένη Κυριακή, με θύμα έναν 47χρονο Έλληνα βαρυποινίτη.

Ο 38χρονος επανέλαβε και ενώπιον του ανακριτή τους ισχυρισμούς του, ότι δηλαδή το θύμα ήταν εκείνο που τον κάλεσε να μεταβούν μαζί στον αρχιφύλακα των φυλακών. Υποστήριξε πως τον «χρησιμοποίησε», καθώς, όπως ανέφερε, «η επίσκεψη στον αρχιφύλακα πρέπει να γίνεται από δύο κρατούμενους». Επιβεβαίωσε επίσης ότι στο μικρό «τυφλό» δωμάτιο, όπου δεν υπάρχουν κάμερες, βρίσκονταν τρία άτομα. Το θύμα, ο ίδιος και ο αρχιφύλακας.

Στην απολογία του υποστήριξε ακόμη ότι ενήργησε σε κατάσταση άμυνας, καθώς, όπως ανέφερε, «το θύμα έβγαλε πιστόλι από τη δεξιά τσέπη και απείλησε τον αρχιφύλακα». Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αντέδρασε, μπήκε στη μέση για να αποτρέψει τα χειρότερα και πυροβόλησε, χωρίς να έχει προσχεδιάσει να αφαιρέσει τη ζωή του θύματος. Τόνισε ότι βρέθηκε μπροστά σε μια κατάσταση όπου δεν είχε, κατά την άποψή του, πολλά περιθώρια διαφορετικής αντίδρασης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης, Θανάση Τάρτη, «ο εντολέας μου ό,τι έκανε, το έκανε για να σώσει πρώτα τη ζωή του αρχιφύλακα και σε δεύτερο στάδιο τη δική του ζωή. Αφαίρεσε το όπλο και το χρησιμοποίησε σε βάρος του θύματος ακριβώς γιατί βρέθηκε σε μια κατάσταση που δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς. Δεν γινόταν διαφορετικά».

Ο ίδιος, αναφερόμενος στο 47χρονο θύμα, υποστήριξε πως «…ήταν ο αρχηγός της φυλακής. Ήταν ο boss της φυλακής», ενώ προσέθεσε με έμφαση ότι «έκανε το κουμάντο μέσα στη φυλακή. Έλεγχε τα πάντα. Για να πας να συναντήσεις τον αρχιφύλακα έπρεπε να πας μαζί του».

Ο κ. Τάρτης περιέγραψε επίσης ότι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, το θύμα ζήτησε από τον δράστη να πάνε μαζί στον αρχιφύλακα για να συζητήσουν θέματα που σχετίζονταν με δίκη η οποία εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο και αφορούσε την έκδοση του δράστη στην Ολλανδία.

Παράλληλα, ο κ. Τάρτης ανέφερε ότι υπέβαλε αίτημα στον ανακριτή για τη διενέργεια αναπαράστασης του περιστατικού εντός των φυλακών Δομοκού, σημειώνοντας πως «ελπίζω αυτό το αίτημά μας να γίνει αποδεκτό από τον κ. ανακριτή» ενώ συμπλήρωσε ότι «έτσι θα επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί που έχουν ήδη κατατεθεί στις ανακριτικές Αρχές και θα αποσαφηνιστούν κρίσιμες λεπτομέρειες της υπόθεσης».

Μεταφέροντας την άποψη του εντολέα του, ο κ. Τάρτης υποστήριξε ακόμη ότι οι σχέσεις ανάμεσα στο θύμα και τον αρχιφύλακα «δεν ήταν ούτε καλές ούτε κακές». Αναφέρθηκε, ωστόσο, στο γεγονός ότι λίγα 24ωρα πριν το περιστατικό ο αρχιφύλακας «είχε εντοπίσει μετά από έρευνα ένα κινητό τηλέφωνο στο κελί του θύματος» και ότι «ο αρχιφύλακας είχε ζητήσει την μετάθεση του θύματος για άλλες φυλακές».

Σχετικά Άρθρα